Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.05.2014.
07:43
J. Arsenović - Vesti A

Novac za Tijanu ostao tajna

Protokolom o donaciji koji su supružnici Jelena i Nebojša Ognjanović potpisali pre dva meseca sa Institutom za majku i dete, predviđeno je da se za potrebe ove zdravstvene ustanove iskoristi novac preostao nakon lečenja Tijane Ognjanović, osmogodišnje devojčice koja na žalost nije dočekala transplantaciju srca.

Pre dva meseca saopšteno je da su roditelji odlučili da novac bude iskorišćen za nabavku neophodne opreme za lečenje dece u Institutu za majku i dete (Foto: Arhiva)
 

Reč je o 1,6 miliona od preko 2,5 miliona evra koji su prikupljeni za lečenje male Tijane u humanitarnoj akciji do tada neviđenih razmera. Iako je prošlo dva meseca od potpisivanja protokola, javnost još ne zna za šta će novac da bude ili je već potrošen.

"Vesti" nisu uspele da dođu do direktora Instituta za majku i dete, dr Radovana Bogdanovića, kao ni do predsednika UO dr Dušana Jovanovića.

Pre dva meseca, kada je na konferenciji za medije saopšteno da su roditelji odlučili da novac bude iskorišćen za nabavku neophodne opreme za lečenje dece u Institutu, izostao je podatak o kojoj se opremi radi, koje vrednosti i kada će biti nabavljena. Tada je dr Jovanović objasnio da su se protokolom obe strane obavezale da do realizacije donacije ne iznose detalje u javnost, dodajući da će nabavka biti učinjena u najkraćem mogućem roku.


Od kada je 15. jula prošle godine u dečjoj bolnici u Hjustonu preminula mala Tijana, poneki mediji, uvek pod rizikom da budu proglašeni "nemilosrdnom žutom štampom" i "progoniteljima nesrećnih roditelja", postavljali su pitanje šta je sa novcem koji je ostao od lečenja osmogodišnje Beograđanke.

Tužna je činjenica da u Srbiji sve više ima obolele dece čije izlečenje je moguće samo u inostranstvu nametnula je pitanje zašto je taj novac prikupljen dobrovoljnim prilozima toliko dugo van funkcije lečenja drugih mališana, takođe životno ugroženih.

Fond samo u ekspozeu

Predstavljajući program nove vlade 27. aprila Aleksandar Vučić je najavio formiranje posebnog privatno-javnog fonda za decu čije lečenje ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje. Ranije je nešto slično najavljivala tadašnja ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, ali se ništa na tom terenu nije desilo.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.05.2014. 08:45
Tako je i krenulo, da ostane tajna... Ni ti doktori nisu se za đabe slikali u vezi raspodele tog novca... I svima njima dobro... Samo će se Ognjanovići uvek da se navode kao primer roditelja koji su izigrali poverenje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online