Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 04.05.2014.
03:33
Z. Gligorijević - Vesti A

Kapital uzidali u dvorce

Milorad Krstić iz Crkvenca kod Svilajnca sa suprugom Mirom otišao je u Forarlberg u Austriji 1971. godine, gde su bili Miloradovi otac Miodrag i majka Ljilja. Roditelji su se vratili u zavičaj posle godinu i po dana, a Milorad i Mira su ostali. Posle penzionisanja više vremena provode u zavičaju, ali su često i u Forarlbergu jer su im u Austriji sinovi Srđan i Goran, a tamo se i leče.

Zaradili: Milorad i Mira Krstić
 

Milorad se doškolovao za elektrovarioca i automehaničara, a potom se zaposlio kao brigadir u firmi MG. Mira je radila u fabrici kablova, u kojoj sada radi njen sin Srđan, dok Goran radi u firmi u kojoj je radio Milorad.


- Posao je bio jako odgovoran. Naša firma MG, čiji je vlasnik bio Gehart Luser, pobedila

Miodrag poneo monografiju iz firme

je na tenderu za aerodrom u Dubaiju. Kada smo dobili taj posao, firma je preimenovana u Armstrong jer su nas kupili Amerikanci, pa smo postali mešovita firma. U Dubaiju smo napravili više od milion kvadrata - kaže Milorad za "Vesti" i dodaje da je u slobodnbo vreme igrao fudbal i bio treći stranac koji je položio ispit za fudbalskog sudiju, pa je 12 godina sudio utakmice.


Milorad kaže da se nije pokajao što su otišli jer su lepo zaradili, a deci su obezbedili siguran posao. On kaže da je imao sreće jer u Srbiji ništa ne bi stekao. Ovako je u Crkvencu napravio luksuzne kuće za oba sina. Pored toga, dopada mu se što je Austrija pravna država sa odličnim zdravstvenim sistemom, sudstvom i zaštitom radnika.


-U Svilajncu smo hteli da otvorimo firmu za reciklažu i kupili smo opremu. Međutim, kad se sin Srđan u agenciji u Kragujevcu raspitivao za izvoz, nije dobio nikakav odgovor. Nismo tražili novac, ni materijal, ni radnike jer sve možemo da obezbedimo. Hteli smo da recikliramo i pravimo granule. Srbi koji su se školovali baš za to hteli su da dođu i rade kod nas - kaže Mira.
 

Potomci po Evropi

Srđan i supruga Anita imaju ćerke Katarinu i Kristinu. Srđan vodi Klub "Jovan Jovanović Zmaj", koji su njegovi roditelji osnovali još pre desetak godina. Pošto je koreograf, folkloru obučava šezdesetak članova u Austriji i četrdesetak u Švajcarskoj. Gotovo na svakom takmičenju klubova srpskih zajednica oni odnesu pobedu. Katarina je slikarka, koja je pobeđivala na nekoliko takmičenja čak i poznate umetnike iz Austrije.
Goran živi sa suprugom Jelenom, ćerkom Nikolinom i sinom Stefanom.

 

Nedelja 04.05.2014. 07:25
Postali ste vlaske novine...undje-mundje...jel mozete da odete kod nekih pametnih i uspesnih ljudi u rasejanju, koji mogu da nam daju neki dobar savet, i misljenja,o zivotu uopste.ima ih dosta, od doktora, inzenjera, ekonomista...a ne ove sto dosli od ovaca i samo znaju da zidaju i da se hvale...imaju , imaju za njih, sta nas to briga
Nedelja 04.05.2014. 14:48
Milorad kaže da se nije pokajao što su otišli jer su lepo zaradili, a deci su obezbedili siguran posao. On kaže da je imao sreće jer u Srbiji ništa ne bi stekao. Ovako je u Crkvencu napravio luksuzne kuće za oba sina ---------------------------------- E moj ti šta ti vrijede te luksuzne kuće kad ti sinovi a ni unuci u njima neće živjeti....nego ona seljačka posla...."daj da komšije puknu od muke"...!!! Bolje i zidana od blata al' da ste zajedno....ovo ovako mi je....odvratno i kičeraj !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online