Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.04.2014.
11:07
Blic A

Skandal u Mladenovcu: Žena sahranjena u tuđem grobu!

Neki scenarista bi platio bogatstvo za priču koja se dogodila na groblju u Mladenovcu. Šok i neverica zadesile su članove porodice Lazarević, kada su prošle subote došli na groblje da zapale sveće članovima familije, a na grobnom mestu, koje je u njihovom vlasništvu, zatekli humuku i krst sa imenom nepoznate žene.

Foto: Ilustracija 

Da priča bude dramatičnija, upravo je tog dana porodica Živke Trajković, koja je tu sahranjena, davala 40 dnevni pomen.

Kada smo došli na groblje da zapalimo sveće najbližima ugledali smo humku i krst nepoznate žene, pričaju članovi porodice Lazarević.

- Saznali smo da je u grobno mesto, koje je u vlasništvu naše porodice i za koje smo platili održavanje do 2017. godine, sahranjena nepoznata žena. Otišli smo na groblje i zatekli porodicu te žene. Kad smo ih pitali šta se dešava, rekli su nam da su kupili to mesto za 2.000 evra. Našem najstarijem članu porodice je pozlilo, sutra dan je primljen u bolnicu. Juče je izašao sa odeljenja intezivne nege, ali i dalje je u bolnici zbog visokog pritiska - kaže jedan od članova porodice Lazarević, ne želeći da mu pominjemo ime, jer je ova priča dovoljno traumatična za obe porodice.

Porodica Trajković dobila rešenje od nadležnih u Mladenovcu, kojima se odobrava iskopavanje posmrtnih ostataka pokojne Živke Trajković i premeštanje na obezbeđeno grobno mesto na istom groblju. Oni su i platili troškove eshumacije.

Pogrešno obrađena parcela

U JKP Mladenovac kažu da je na osnovu žalbe porodice Lazarević, posle uvida u poslovne knjige zakupa grobnih mesta konstatovana greška u određivanju grobnog mesta na toj parceli, kao i da je porodica Trajković potpisala pisanu izjavu da je pogrešila.
- Porodica pokojne Živke Trajković je pogrešno tvrdila da je upravo to grobno mesto za koje je njihova pokojna majka platila produženje zakupa 2011. godine, za narednih pet godina, a pri tom nisu imali kod sebe kao dokaz odgovarajuću dokumentaciju - kažu u ovom preduzeću.

 

Postupak premeštanja posmrtnih ostataka je  sproveden juče u prisustvu republičkog sanitarnog inspektora.

Na mladenovačkom groblju juče je izvršena eshumacija preminule žene i ona je premeštena na drugo grobno mesto, za koje je tek naknadno utvrđeno da ima plaćen zakup do 2016. godine.

“Novi grob” juče je obeležavao samo krst, nije bilo ni sveća, venaca, niti cveća. Članove njene porodice, šokirane što su samo za mesec dana morali dva puta da sahranjuju majku, nismo zatekli na groblju, jer su odmah otputovali u Beč, gde inače žive.

Četvrtak 03.04.2014. 12:50
Ne razumem, možda gorko zvuči, ali mesta ima za sve...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online