Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.04.2014.
11:47
B. Đokić - Vesti A

Zvonko Bogdan "kriminalac"!

Na ulasku u Vatikan uhapšen je Zvonko Berdik (68), javlja italijanska štampa, koji je sa Ovenom Lenonom (53) iz SAD pokušao da unese 2.000 vrednosnih papira čija vrednost iznosi neverovatnih 866 milijardi američkih dolara i deponuje ih u Vatikansku banku. Sa druge strane austrijske novine "Hojte" prenose da je uhapšen Zvonko Bogdan, poznati pevač, pa za sada nije jasno da li je u pitanju greška, odnosno da li se Berdik lažno predstavljao kao čuveni pevač starogradskih melodija.

Lažno optužen: Zvonko Bogdan
 


- Čuo sam za to. Već sam kontaktirao advokata da vidimo šta da uradimo i demantujemo tu informaciju iz austrijskih medija. Evo me kod kuće, hranim ptice - izjavio je Bogdan za "Vesti".


Ono što je poznato jeste da su Berdik i Lenon došli do glavnog ulaza u Vatikan i čuvarima iz Švajcarske garde rekli da imaju zakazan sastanak u banci. Zaposleni u banci su rekli stražarima kako nemaju nikakav zakazani sastanak, a onda su Berdik i Lenon počeli da se pozivaju na različite kardinale. Policija je odlučila da ih pretrese.


- U torbi koju su nosili našli smo veliki broj obveznica raznih firmi u američkim i hongkonškim dolarima, kao i evrima - kažu za medije izvori iz istrage.

Greška ili namera: Tekst iz austrijskih novina (uokviren)

Italijanska Poreska policija počela je da ih ispituje nakon što su kod njih dvojice nađeni malezijski i dva holandska pasoša.

- Obveznice su bile falsifikovane. Sudeći po gramatičkim greškama na njima, izgledalo je kao da su koristili Guglov prevodilac da ih naprave. Kada smo počeli da ih ispitujemo, samouverenost koju su do tada pokazivali, naglo je počela da pada - kaže David Kardija iz Poreske policije.


Berdik i Lenon su se branili kako su želeli da od ove deponovane sume Katoličkoj crkvi daju velikodušnu pomoć. To nije zbunilo policajce, koji su pretresli njihovu hotelsku sobu u kojoj su našli diplomatski pasoš Ujedinjenih nacija. Istragom su utvrdili da su obojica došli u sukob sa zakonom u brojnim državama sveta.
 

Organizovao lažni koncert ABBA

U poslednjih desetak godina Berdiku je bilo suđeno u Dominikanskoj Republici, Senegalu, Maleziji i Kambodži zbog prevara kojima je navodno izvukao milione dolara od naivnih ulagača.
Hrvatski sudovi traže ga još od 1981. godine. Tada je osuđen u Zagrebu na pet godina zatvora jer je uzeo novac za organizaciju nikad neodržanog koncerta grupe ABBA i Džona Travolte u ovom gradu. Predstavljao se kao zastupnik muzičke firme i na taj način uzeo novac u vrednosti preko 50.000 današnjih evra.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.04.2014. 13:25
Sada je meni jasno zbog cega je ona prostitutka (bekvalac) bila kod njega na salasu...namirisala pare.
Sreda 02.04.2014. 13:06
Legenda starogradske muzike Veliki Zvonko Bogdan. ziv nam bio majstore.
Sreda 02.04.2014. 14:17
ovo je neka zajebancija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online