Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 29.03.2014.
05:26
B. G. - Vesti A

Kikindu zamenili Amsterdamom

Vasa Grujić, rodom iz Novog Miloševa kod Kikinde, pre 10 godina krenuo je u potragu za boljim i lagodnijim životom i zaustavio se u Amsterdamu, gde je zahvaljujući snalažljivosti, ali i veri u sebe i želji da sebi i svojoj porodici obezbedi lepši život, uspeo da razvije sopstveni keramičarski biznis i osnuje firmu koja se danas uspešno bavi kompletnim uređenjem kuća i stanova, od keramičarskih, do molersko-farbarskih radova.

Zajedno: Vera, Vasa, Alja i Alisa Grujić 

Supruga Vera i ćerkice, devetogodišnja Alja i trogodišnja Alisa, ostale su u rodnom Novom Miloševu i tek pre nekoliko meseci, kada su se stvorili svi neophodni uslovi, porodica se kompletno nastanila u Amsterdamu.


- Mojoj sreći sada nema kraja, "moje devojke" su sada ovde u Amsterdamu sa mnom i mnogo mi je lakše. Posao kojim se bavim, veoma je naporan i iziskuje čoveka maksimalno posvećenog pozivu, tako da sam i sada, kao i ranije dok sam bio sam, veći deo dana van kuće, ali zato kada ne radim, uživam u svojoj porodici i devojčicama koje su se veoma brzo prilagodile, za šta je naravno zaslužna supruga Vera, koja je po čitav dan sa njima i najodgovornija je je za njihovo vaspitanje, ali i odrastanje.

Na leto u zavičaj

- Sreća je što smo ovde svi na okupu- kažu Grujići iz Amsterdama, koji će tokom letnjih ferija, po već ustaljenom običaju i tradiciji, kući u Banat. Kako sami ističu, da osete miris ravnice i nahrane duše zavičajem.

Alja je jesenas pošla u školu u Amsterdamu, a Alisa će na jesen u vrtić. Ona još uči i lomi jezik sa holandskim, ali biće sve to u redu - u jednom dahu priča Vasa Grujić.


Proteklih dana, Grujićima je u posetu došla, mala ali odabrana delegacija iz Vojvodine, Verina majka Jelka, njena rođena sestra Katica i sestra od tetke Nataša Škorić, koja još nema svoju decu, ali je Alja i Alisa obožavaju.


- Uživali smo proteklih desetak dana. Naše gošće bile su oduševljene, obišli smo skoro ceo Amsterdam i razgledali znamenitosti ovog idiličnog grada. Devojčice su posebno uživale, ludirale se, jer one obožavaju svoju tetku Natašu, koja im se potpuno posvetila. Svima nama pošle su suze, kada se primakao dan rastanka, jer su gošće morale nazad za Srbiju, ali je dogovor pao da se uskoro ponovo okupimo i družimo ovde u našem iznajmljenom stanu u Amsterdamu-dodaje Vera.

U planu otkup stana

Vasa i njegova supruga, s obzirom da imaju trajni plan ostanka u Holandiji, planiraju da stan u kome su trenutno i otkupe, ali za to je, kako kažu potrebno još nekoliko godina rada i odricanja.
- Ma samo da je nama sreće i zdravlja i što više ovakvih poseta naših rođaka i prijatelja iz Novog Miloševa, a sve ostalo će doći po redu - veli Vera.

Subota 29.03.2014. 16:54
Баш лепо искуство, само је штета што ће да деца да расту у земљи где је наркоманија, проституција, педофилија и педерски бракови дозвољени, ја се надам да ништа од тога неће да постану, и питам се како ће им бити када за 15 - 20 година та деца оду у једну нормалну земљу као што је Србије и када виде да све што је у Холандији дозвољено код нас је забрањено, и на крају ће да мисле као и сви западњаци како смо ми Срби дивљаци !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online