Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
Nedelja 31.01.2010.
00:00
S. BAN A

ASTROLOGIJA

Toše Proeski, čovek humanosti


Pre dve godine naše prostore potresla je vest o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao Toše Proeski, harizmatičan mladi makedonski pevač. Osim vanserijskog talenta i karakterističnog vokala, ovog umetnika je iz gomile drugih izdvajala upečatljiva fizička pojava i bavljenje humanitarnim radom, što je bilo krajnje neuobičajena za tako mladog čoveka na vrhuncu svoje popularnosti. Rođen je u znaku Vodolije sa podznakom Bika.
Raspored planeta već na prvi pogled govori da se radilo o izuzetno jakoj (Venera u Jarcu) fizičkoj građi. Markantan, crn i ozbiljan sa melanholičnim izrazom lica (Saturn u Vagi). Najčešće nosio crnu garderobu kao i da je skoro uvek imao veliki krst oko vrata što je naglašena simbolika egzaltiranog Saturna u Vagi.
Ovo je planeta sudbine i puta kojim mi ne upravljamo. Osim što vlada Venerom, podznakom, 10. i osmim poljem, poklopio je svojim moćnim krilima Mesec (emocije) u Vagi i obeležio jednu tužnu prirodu. Empatiju, sažaljivost i teške misli koje su Tošeta pratile od rođenja. Tužan i uplakan Mesec u konjukciji sa Saturnom izlaz je našao kroz povoljan aspekt sa Suncem u Vodoliji. Po knjigama, ovaj aspekt daje izvanredan odnos muško-ženskog principa, aseksualnost, univerzalnu lepotu ali i veliku popularnost i uspeh. Ovo je potvrđeno položajem Sunca u 10. polju (polju moći) ali u Vodoliji. Ta moć i popularnost našla put kroz humanitarni rad i silne donacije, poklone i posvećenost prvenstveno deci (Sunce).
Vodolija uopšteno simbolizuje humanitarni rad, ali i organizovanost. Bio je jako preduzimljiva osoba, izrazito osetljiva na tuđi bol.
Astrološki, život se završava onda kada se svi aspekti odigraju. U trenutku smrti Tošetov horoskop je bio potpuno ispunjen. Prešao je kompletan put. Venera na vrhu 10. polja - vrhunski uspeh i popularnost, Saturn-Mesec-Jupiter - ostavio je traga (Saturn), u svojoj zemlji (Mesec) ali i album snimljen u inostranstvu (Jupiter). Snimio sve što se moglo snimiti, pa i makedonske stare narodne pesme (Venera u Jarcu - muzika prošlosti i starina). Veruje se da je u trenutku udesa spavao. Astrološki to je tačno. Neptun u 8. polju govori o tome da nismo svesni svoje smrti, ali i o večnoj misteriji i spekulacijama oko tačnih okolnosti u kojima se sve odigralo. Izveštaji kažu da je slomio vrat, astrološki i to je tačno. Bik (vrat), sa vladarom Venerom u Jarcu i krajnjim dispozitorom Saturnom koji lomi i uništava. Sve mu je rođenjem dao, a onda, u trenutku najveće popularnosti i oduzeo.

Dan žalosti


Državne počasti na sahrani, dan žalosti, ogroman publicitet, opšta euforija i tuga ne samo njegove rodne Makedonije već celog Balkana obeležile su odlazak ovog mladog umetnika. Mesec koji predstavlja mnoštvo ljudi, rodni kraj, mesto rođenja, popularnost, vladar je četvrtog polja Tošetovog horoskopa koje opisuje sahranu. Egzaktan trigon ove planete sa Suncem, osim što je obeležio veliku humanitarnu i sažaljivu prirodu ovog umetnika, opisao je i državne počasti uz koje je ispraćen na večni počinak.

 

 

VIDEO VESTI
  • 2024 © - vesti online
PRETPLATAx
Da biste citali elektronsko izdanje stampanih Vesti, molimo Vas da se prijavite ili ako niste registrovani da se registrujete. Zatim, u Vasem profilu idite na rubriku Pretplata i popunite formular.
Izadji
Registracija