Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.07.2017.
06:45
Vestionline A

Hrvati u delirijumu posle pobede: Pala je i Srbija, rešili smo se srpskog kompleksa

"I ćorava koka ubode neko zrno"! Prethodnih godina, "barakude" su bile večite mušterije srpskim "delfinima", ali je došao kraj dominacije čete Dejana Savića. Hrvatska je slavila, srušila sedmogodišnji post i izborila meč za zlato sa domaćinom Mađarskom u subotu od 20.30.

EPA/BALAZS CZAGANY
Slavlje Hrvata posle pobede nad Srbijom u polufinalu SP

Hrvatski mediji euforično su izvestili o trijumfu izabranika Ivice Tucka. "Čudesna Harvatska u finalu Svetskog prvenstva: Napokon je pala i Srbija", naslov je na portalu index.hr.

- Hrvatska je posle punih sedam godina slavila protiv aktualnog svetskog, evropskog i olimpijskog prvaka. Hrvatska je odigrala fantastičnu utakmicu, hrabru, pametnu, mušku. Na poslednja tri velika takmičenja kad  je Srbija ubedljivo pobeđivala Hrvatsku, ekipa Ivice Tucka raspala bi se čim bi se veliki rival odvojio. Ovaj je put Hrvatska odigrala potpuno drugačije. Ni traga nije bilo panici, bezidejnosti i anemiji, vidljiva je jedino bila volja i želja hrvatskih igrača da napokon skinu ''prokletstvo'' i da se reše srpskog kompleksa. Srbi su imali čudesnog Prlainovića, a Hrvatska najboljeg igrača sveta Sandra Sukna - stoji u izveštaju "Indeksa".

Kraj prokletstva: "Hrvatska je potopila Srbiju i ušla u finale", piše 24sata.hr.

- Činilo se kao nemoguće. Na kraju krajeva, sedam godina nismo ih pobedili na velikim takmičenjima, a oni su bili prvaci - svega. Ali ovog četvrtka i tomu je došao kraj. Hrvatska je pobedila Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu 12:11 i osvojila medalju - piše ovaj portal.

"Veličanstvena Hrvatska srušila i najljućeg rivala: Srbija nokautirana u dramatičnoj završnici, Barakude idu u veliko finale, Sukno i Lončar briljirali - piše jutarnji.hr.

- Poslednji put hrvatski vaterpolisti pobedili su Srbiju pre sedam godina! Još tamo od jula 2010. godine i polufinala EP u Zagrebu ne znaju naše "barakude" za pobjedu nad srpskim "delfinima", tada je bilo na kraju 10:9 za Hrvatsku. U međuvremenu su Srbi i te kako ojačali, od 2014. godine osvojili su svako takmičenje na koje su otišli, ukupno devet uzastopnih zlata. Neverovatan niz, koji je sada konačno prekinut! Za ovu utakmicu kažu da je 'klasik', i bila je, prava vaterpolo poslastica. Utakmica vrhunskih odbrana, pokretljivih i moćnih, jakih napada - piše "Jutarnji list".

"Pala je Srbija! Hrvatska prekinula crni niz i prošla u finale", naslov je na portalu vecernji.hr.

Vesti

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online