Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.01.2017.
14:11
Vestionline, Tanjug A

Savić:Verovali smo da možemo da osvojimo sve

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je danas da je godina iza nas, u kojoj je njegova ekipa osvojila sve što može da se osvoji, bila fantastična, ali da se to zaboravlja i sa istim motivom kreće ispočetka ka krajnjem cilju - odbrani zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

N. Đurović
Plan za Tokio već je spreman

Srpski vaterpolisti u 2016. godini svojili su titule olimpijskog i evropskog prvaka i Svetsku ligu, a harizmatični Savić ističe da su njegovi izabranici pokazali kako se ruše granice.

- Zemlja smo koja u sportu dokazuje da je nemoguće moguće. Motiv se vrlo lako nađe, igrači i ja smo takmičari i u sportu se brzo zaboravlja šta se uradilo. Jedan krug je zatvoren, krećemo od nule i polako se okrećemo novom ciklusu - rekao je Savić u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.

Na pitanje da li bi, uoči Evropskog prvenstva u Beogradu prošlog januara, prihvatio polovinu uspeha, Savić se prvo zamislio, pa rekao:

- Znali smo šta hoćemo, ko smo i koga predstavljamo, pre svega sebe... Pitanje je zanimljivo, obično sledi odgovor da niko ne bi verovao u takav poduhvat, verovatno bismo uzeli pola uspeha da nam je neko ponudio. Mogu da kažem, neskromno, da smo verovali u sebe i da možemo da osvojimo sve.

Savić sa ponosom naglašava da rezultati i statistika dokazuju da je 2016. godina bila najuspešnija za srpski vaterpolo ikada, ali i celokupni naš sport.

- Podsećam da smo osvojili osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju i da je to rekord. Mi smo posle olimpijskog zlata zacrtali novi cilj i plan, očekuju nas nove obaveze u 2017, Svetsko prvenstvo u Budimpešti, a nadam se i finalu Svetske lige. Srbija kao aktuelni svetski prvak uvek ima najviše moguće domete, pa će tako biti i u Budimpešti - kazao je bivši trener Crvene zvezde, sa kojom je bio šampion Evrope i Srbije.

Prema njegovim rečima postoji mogućnost da Srbija u narednoj godini učestvuje i na Univerzitetskim igrama u Tajpehu, ali da su Igre u Tokiju, iako deluju daleko i dalje svima u mislima u VSS.

Olimpijske igre su krajnji cilj i svako takmičenje je stepenik do ostvarenja. Za nekoga su OI za četiri godine, a za nas su već sutra.

- U VSS se ozbiljno razmišlja o svim temama, plan je uveliko spreman - rekao je Savić.

Srbija je posle najsjajnijeg odličja u Riju ostala bez dvojice najtrofejnijih vaterpolista u istoriji reprezentacije Živka Gocića i Slobodana Nikića, ali Savić naglašava da se uveliko radilo na tome i da su zamene spremne.

- Imamo dugoročnu strategiju, kostur tima je ostao, a uvek na širem spisku imamo igrače koji mogu da uskoče umesto bilo kog reprezentativca. Možemo bezbolno da osvežimo tim - zaključio je Savić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online