Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.12.2016.
20:22
B. Božin - Vesti A

"Vesti" na licu mesta: Carski doček za olimpijske šampione!

Dijaspora u Nemačkoj imala je, zahvaljujući i našem i vašem listu, jedinstvenu priliku da se druži i fotografiše sa živim legendama vaterpola. Na prepunom plivalištu Šeneberg, olimpijske šampione je pozdravilo više od 800 gledalaca, od kojih su 80 odsto bili Srbi.

Vesti - B. Božin
Presrećna deca sa roditeljima i olimpijskim šampionima

Do poslednjeg mesta popunjene tribine na bazenu u berlinskom Šenebergu, od čega su preko 80 odsto činili srpski navijači koji su nosili zastave i skandirali "Srbija, Srbija...", doprineli su da se ionako pregrejana atmosfera na jednoj vaterpolo utakmici dovede do usijanja. Dominacijom naših ljudi su bili iznenađeni kako sami domaćini Nemci (kojima je nestalo pića za osvežavanje), tako i sami vaterpolisti, koji su na kraju utakmice došli do ivice bazena da pozdrave i zahvale zemljacima za podršku. A, kako su i "Vesti" pomogle u medijskoj promociji duela i pozivu da Srbi dođu i navijaju, zadovoljstvo zbog trijumfa vaterpolista i navijača u Berlinu je utoliko veće.

Oficijelni spiker je još na početku najavio borbu Davida protiv Golijata, a tako je bilo sve do kraja. Po očekivanjima, David nije uspeo da savlada Golijata. Srbija je u 2. kolu ostvarila i drugi trijumf u A grupi Svetske lige, protiv Nemačke sa 15:9 (4:1, 3:2, 3:2, 5:4).

Vesti - B. Božin
Zahvalnost šampiona za veliku podršku sa tribina

Pobeda se, naravno, podrazumevala, a rezultat nije bio toliko bitan, složni su bili komentari posle igre. Po mišljenju vaterpolo trenera iz Berlina Mila Milovanovića nevelika razlika je rezultat toga što je Srbija igrala sa 70 odsto mogućnosti.

- Dobro su igrali, iako ne punom snagom. Očekivali smo pobedu, bilo je lepo, i navijači su bili fenomenalni. Sve je bilo odlično!

Vesti - B. Božin
Budimir Vejnović, Milo Milovanović i Darko Vratarić

Njegov prijatelj Budimir Vejnović, koji ponosno na svojoj majici nosi poreklo "selo Tolić, Lika, Hrvatska" kaže da je tipovao na 15:2 za Srbiju, ali da su im naši "pustili nekoliko golova radi nas koji radimo ovde". Ovaj bivši sportista redovno prati vaterpolo i naše olimpijce "od Beograda do Los Anđelesa".

Još jedan u ovom sportskom triju je nekadašnji uspešni kik-bokser Darko Vratarić, koji je zadovoljno konstatovao da je utakmica bila "superkorektna i odličan dvoboj".

Vesti - B. Božin
Utakmicu je gledao i budući selektor reprezentacije Nemačke Nebojša Novoselac

Na najvišim tribinama se našla i grupa Smederevaca - Dejan, Vladan, Dragan, Zvonko i Zoran, od kojih su prva četvorica već par nedelja na radu u blizini aerodroma Šenefeld, dok je Zoran građevinski preduzimač. Kažu da su rešili da dođu čim su videli obaveštenje na sajtu "Vesti" i da nisu zažalili ni trenutka, iako su stigli umorni odmah po završetku posla. Slovaci sa kojima rade nisu bili zainteresovani da pođu, iako su u grupi sa našima u Svetskoj ligi, jer njima vaterpolo "ne znači ni približno koliko nama Srbima", kako su rekli.

Vesti - B. Božin
Smederevci na tribinama u Berlinu

Konstantin i Pavle, desetogodišnjaci koje zatičemo slučajno u pauzi ogrnute u srpske zastave, nisu bili samo vatreni navijači, nego su i sami budući sportisti. Prvi trenira fudbal, a drugi vaterpolo "baš na tom istom bazenu". Kažu da znaju da su naši vaterpolisti najbolji na svetu i da su zato došli da navijaju, kao i da im je vaterpolo veoma zanimljiv sport.

Vesti - B. Božin
Konstantin i Pavle su bili među najvatrenijim navijačima

Nastavnica dopunske škole na srpskom jeziku Nataša Hervig oduševljeno je prihvatila ideju "Vesti" da sa đacima dođe na utakmicu, za šta su im u dogovoru sa tim-menadžerom Jugoslavom Vasovićem obezbeđene karte, pokloni i što je najvažnije - susret sa olimpijcima. Pomalo zbunjeni i stidljivi mališani nisu znali šta da pitaju vaterpoliste, iako je Vasović pokušavao da ih ohrabri:
- Oni možda igraju bolje vaterpolo, ali vi sto posto pričate bolje nemački!

Mlađi igrači su zatim podelili deci navijačke rekvizite - majice i šalove, a presrećni đaci i njihovi roditelji su se za kraj slikali sa šampionima. Taj dan će sigurno mnogima od njih ostati u najlepšem sećanju.

Vesti - B. Božin
Jugoslav Vasović, Lazar Dobožanov i drugi srpski vaterpolisti su spremili poklone za decu

SRPSKI REPREZENTATIVCI ODUŠEVLJENI PODRŠKOM U BERLINU

Dobožanov: Srećni smo zbog publike

Golman Lazar Dobožanov, koji je dobio šansu u poslednja četiri minuta, prvi je sumirao utiske:
- Mogu da kažem da smo jako srećni što je bilo naše publike u tolikom broju i što su nas podržali. To nam je kao mladoj ekipi olakšalo da dođemo do pobede. Sigurno je da su Nemci dali sve od sebe, jer je svima cilj da savladaju Srbiju, pošto malo kome to pođe za rukom.

Ubović: Hvala navijačima

Centar Nemanja Ubović se polako navikava na status standardnog reprezentativca. U ekipi je zamenio Slobodana Nikića.
- Drago mi je što smo se našim navijačima predstavili u lepom svetlu i zahvaljujem im na podršci. Moglo je da bude i ubedljivije, ali je bitno da su osvojena tri boda. Sada mirno nastavljamo borbe u Svetskoj ligi - rekao je Ubović.

Vesti - B. Božin

 

Ranđelović: Bilo je uživanje

Atmosferu na bazenu u Berlinu je istakao i odlični bek Sava Ranđelović:
- Bilo je uživanje igrati pred ovakvom publikom. Držali smo utakmicu u našim rukama sve vreme, diktirali tempo. Zasluženo smo pobedom stavili tačku na sjajnu 2016. godinu.

 

Savić sa navijačima posle utakmice

Trener Dejan Savić je posle utakmice došao među navijače da ih pozdravi i strpljivo se slikao sa svakim od njih. Najbolji svetski trener, poznat po svojoj ćutljivosti, komentare o igri je i ovog puta radije prepustio mladim vaterpolistima, da bi tek posle svih izrazio svoje zadovoljstvo:
- Ovo nam je bio tek drugi meč u, da tako kažem, novom sastavu. U pojedinim delovima smo bili "ukočeni". Ipak, to nije uticalo na rezultat, jer ni jednog trenutka nismo strahovali za konačan ishod. Krajem 2016. organizovaćemo pripreme za grupu mlađih vaterpolista, a već 10. januara gostujemo Slovačkoj u 3. kolu Svetske lige.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online