Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.09.2016.
15:51
Tanjug, Vestionline A

Bratuša: Incident u Zagrebu za osudu, ali nije bilo napada šipkama

Trener mladih vaterpolista Partizana Zoran Bratuša izjavio je da je incident u Zagrebu, kada je grupa huligana napala igrace crno-belih za svaku osudu, ali da zbog raznih spekulacija mora da se zna istina - nije bilo napada šipkama i bakljama.

Reuters
 

- Sve se desilo u četvtak. Petorica igrača su uz moju dozvolu posle večere izašli u grad do "Mekdonaldsa". Pri povratku u hotel, koji se poput restorana, nalazi u centru grada, presrela ih je grupa navijača Dinama. Naši vaterpolisti se ni po čemu nisu eksponirali, nisu reagovali. Očigledno je da su ih navijači prepoznali jer je jedan od njih nosio majicu Partizana - rekao je Bratuša, inače docent na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, sa titulom doktora. 

Prema njegovim rečima trojica Partizanovih igrača su uspeli da se izvuku, a dvojica su ostala.

- Iz grupe od dvadesetak navijača izašlo je njih nekoliko, počeli su da udaraju naše igrače, ali samo je jedan dobio težu povredu od udarca u šaku. Nije bilo udaranja šipkama, bakljama. Tačno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili decu. 

Kako je naveo, situacija se, na sreću, brzo smirila. 

- Grupi je prišao krupniji čovek, iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela. Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dečaka su otišli u bolnicu gde je jednom ustanovljen prelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili takmičenje - istakao je Bratuša i dodao da je dolazak roditelja u Zagreb, na finale, bio ranije planiran i da su oni tek tada saznali za incident jer deca nisu htela da dižu paniku. 

Partizan je, još u saopštenju u subotu, naglasio da će na svaki način zaštititi svoje vaterpoliste. 

- Ne opdavdavam napad na naše igrače, ali nažalost, to je moglo da nam se desi i negde drugde, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regionu. To vece navijači su se okupljali u gradu, Dinamo je igrao utakmicu, a mi to nismo znali - poručio je Bratuša. 

U Partizanu nisu razmišljali da odustanu od učešća na turniru, a na pitanje da li će crno-beli i naredne godine učestvovati na takmičenju "Mali medo", Bratuša je kazao:

- To zavisi od uprave. "Mali medo"se igra od 1988, a Partizan je bio pobednik prvog turnira. Ekipe mlađih kategorija Partizana često učestvuju na turnirima u okruženju, u Dubrovniku, Zagrebu, Makarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj. Često nas zovu, a ovakvi turniri su nam neophodni da bismo videli gde smo u odnosu na konkurenciju. Ovi momci su budućnost srpskog vaterpola i kroz turnire vidimo koliko su napredovali. Nikad do sada nismo doživeli nijedan incident.

U senci incidenta ostalo je uspešno učešće Partizana na turniru.

- Postigli smo četiri pobede, a na kraju u finalu, u izjednačenoj utakmici, izgubili smo od Vašaša. Sa takmičarske strane možemo da budemo zadovoljni ostvarenim - zaključio je Bratuša.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online