Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.12.2015.
14:37
mondo.rs A

Vaterpolo u Srbiji propada! Poslednji vapaj velikog Vujasa

Pravo je čudo kako klupski vaterpolo u Srbiji još postoji i egzistira. Sve je na plećima grupe entuzijasta, koji održavaju privid da ovaj trofejni (najtrofejniji!) sport u Srbiji i dalje postoji. Vaterpolo klub Partizan, perjanica vaterpola na ovom prostoru, sedmostruki šampion Evrope, predstavlja Srbiju u Ligi šampiona.

FoNet
Alarmantna situacija: Vladimir Vujasinović

Kako? To znaju samo trener Vladimir Vujasinović, mladi tim i članovi rukovodstva kluba sa Banjice.

Stanje u Partizanu je paradigma celokupnog stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a kada pročitate koliko je novca potrebno za, kakvo-takvo, normalno funkcionisanje kluba, zapitaćete se: "Pa, da li je moguće!?".

Naravno da je moguće, jer je ovde sve moguće!

Pred utakmicu Lige šampiona protiv ekipe OSC iz Budimpešte, Vujasinović je još jednom pokušao svojom izjavom da razmrda one koji u ovoj zemlji imaju moć da odlučuju i oni koji ima novca. Naravno da sport nije prioritet, ima i akutnijih problema, ali je sport, kao i kultura, izuzetno važan za državu, za stanje duha i svesti i za imidž države u svetu. 

Uostalom, dovoljno je pogledati samo osmehe građana Srbije kada neki sportista ili sportski tim zabeleži uspeh na međunarodnom planu. 

Evo šta je rekao Vujasinović:

- Partizan je uvek bio baza domaćeg vaterpola i održao je srpski vaterpolo posle raspada Jugoslavije i rastanka sa Crnom Gorom. Ali, ljudi na pozicijama to ne mogu ili neće da shvate...

Koliko je novca potrebno za klub?

Odgovor: Za normalno funkcionisanje klubu bi trebalo 300.000 evra godišnje.

U međuvremenu, klub je bio primoran čak i da ukine odlazak tima na pripreme!

- Tih 300.000 evra bi omogućilo normalnu situaciju, toplu vodu u bazenu, da platimo putovanja i odlaske na pripreme, što smo sada ukinuli.

Budućnost?

-Lako je predvideti šta će biti naredne godine. Ne može da se zaustavi pad, može da bude samo gore. Mi smo sad uveli mladi tim, a sledeće sezone nećemo moći to da uradimo jer se sužava prostor. Teško će nešto da se promeni ako se ovako nastavi. Izgubićemo klubove i baze. Na ivici smo opstanka, ali prestali smo da pričamo o tome jer nema ko da čuje - rekao je Vujasinović.

Ove reči imaju još veću težinu kada dolaze iz usta jednog od najboljih srpskih sportista svih vremena, čoveka koji je odbijao inostrane ponude samo da bi svoje ogromno znanje preneo na one koji dolaze i koji je veliki entuzijasta, čovek za primer.

Da li ima nekoga da ga čuje?

Što se tiče sportskog aspekta, odnosno utakmice sa mađarskim timom, Partizan će, kao i uvek ići na pobedu, odnosno ulazi u utakmicu sa željom da iznenadi protivnika, čiji je tim sastavljen od potencijalnih reprezentativaca Mađarske.

- To je za nas poslednja utakmica u ovom delu sezone. Osvojili smo Kup, dobro igramo u Jadranskoj ligi, četvrti smo na tabeli, što nam je i cilj, kako bismo se plasirali na završni turnir. Protiv OSC-a ćemo tražiti svoje šanse. Neće biti lako i moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone kako bismo se suprotstavili i iznenadili ih - rekao je Vujasinović novinarima.

Partizan neće biti kompletan. Povređen je Stefan Vico, a Nikola Jakšić i Nemanja Radojević su pod znakom pitanja zbog bolesti.

Utakmica Partizan - OSC biće odigrana u sredu od 20 časova. U dosadašnjem toku grupne faze Lige šampiona, Partizan ima jednu pobedu, a OSC sve poraze.

Partizan će u sredu u 20.00 na Banjici igrati protiv OSC-a u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona. Crno-beli su do sada zabeležili jednu pobedu (nad Galatasarajem), dok madjarski tim ima sve poraze.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online