Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.08.2015.
08:32
Tanjug A

Srbija - Hrvatska: Sudar titana, vaterpolo praznik, spektakl...

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da glavni posao u finalu prvenstva sveta protiv Hrvatske mora da odradi odbrana tima.

FoNet
Balkon spreman da dočeka heroje

Srbija je izborila plasman u finale šampionata u Kazanju pobedom nad Italijom (10:6), a u borbi za zlatnu medalju sastaje se sa Hrvatskom u subotu u 21 sat.

- Taj meč može da bude kruna karijere nekog igrača. Najveći aduti hrvatske reprezentacije su golman Pavić, centri i sjajni Sukno. Naš odgovor mora da bude odbrana. Rasterećeni smo i jedni i drugi, poznajemo se, a biće to drugačija utakmica od one sa Italijom. Finale je, nema lakog protivnika - rekao je Savić.

Nagrade u razmaku od 10.000 dolara

Zlatnu vaterpolo medalju u Kazanju Međunarodna plivačka federacija nagrađuje sa 80.000 dolara, srebro sa 70.000. Pobednik duela za bronzano odličje između Italije i Grčke, pored olimpijske vize za Rio, dobiće 60.000, a poraženi 50.000 dolara. Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu već obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Hrvati su bili svetski prvaci 2007, Srbija 2011, a svi se slažu da najbolji timovi igraju u najvažnijem meču i sa obe strane se čuju samo komplimenti za protivnika, ali i vera u svoju ekipu. 

- Naš adut je odbrana. Taktika uvek postoji, ali kada utakmica krene...Finale je poseban događaj i sada ulazimo u meč sa verom u pobedu. Oni su kvalitetniji nego što su bili u na završnom turniru Svetske lige u Bergamu, a ovde su plasmanom u finale rešili problem olimpijske vize. Naši aduti su još velika želja i strpljenje - kazao je zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović.

Centar Duško Pijetlović, koji je na  turniru u Kazanju postigao 10 golova, naveo je da očekuje teške duele sa hrvatskim bekovima.

- Biće to fizički jaka utakmica. Umorni smo, jer smo se protiv Italije ispraznili, posebno u prve dve četvrtine meča. Oni su imali lakši put do finala, samo sa Crnom Gorom je bilo teže. Polufinala su uvek stresna. Naći ćemo način da se oporavimo - rekao je Pijetlović, dok je Andrija Prlainović podsetio da je Hrvatska čekala finale svetskog prvenstva od Melburna 2007, a Srbija od Šangaja 2011.

- Motivi neće nedostajati. Hrvatska je fizički najdominantnija ekipa ovde, ali mi ne zaostajemo, a imamo i neke druge kvalitete koje oni nemaju. Istrošene emocije se zaboravljaju kada se igra za zlato - poručio je Prlainović.

Kapiten Živko Gocić sa optimizmom očekuje veliku utakmicu istakavši da će to biti "pravi duel teškaša".

- Da bismo pobedili glava mora da bude hladna, da budemo zajedno i stalno strpljivi, bez obzira kako se sve odvija. Gajimo isti stil igre i neke veće priče nema", zaključio je Gocić.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske do sada su se sastajali 20 puta, Srbija vodi 11:7, uz dva remija. 

Selektor reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je da u finalu očekuje pravi spektakl.

- Srbija je protiv Italije igrala sjajno i očekivao sam njenu pobedu. Mi smo sa Grcima na kraju igrali stresni meč kojeg je trebalo ranije da rešimo . Pokušaćemo da pobedimo. Moramo da pazimo na srpski šut sa pet metara, odlučiće inspiracija i motiv - poručio je Tucak, dok je golman Josip Pavić takođe naveo da je predstojeće finale "vaterpolo praznik, pravi spektakl". 

U nedelju "na Tesli"

Vaterpolo reprezentacije Srbije doputovaće u Beograd u nedelju oko podne.
Nacionalni vaterpolo savez organizovaće konferenciju za medije na aerodromu "Nikola Tesla" sa početkom u 13 sati, kada će sa novinarima razgovarati igrači i članovi stručnog štaba državnog tima, kao i čelnici VSS.

- Obe ekipe su zasluženo u finalu. Adut oba tima je odbrana i što manje primljenih pozicionih golova. Nama nedostaje Nikša Dobud, Srbiji Nikola Rađen, ali sada nije vreme za plakanje - rekao je Pavić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online