Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.08.2015.
20:45 >> 22:12h
Vestionline A

Sad na zlato: Srbija "potopila" Italiju i zakazala finale sa Hrvatskom!

Vaterpolisti Srbije boriće se za zlatnu medalju sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Kazanju, jer su u polufinalu pokazali klasu i lako savladali Italiju.

Tanjug/AP
Korak bliže snu: Vaterpolisti Srbije

ITALIJA - SRBIJA 6:10 (0:4, 2:4, 2:1, 2:1)

Nakon osvajanja Svetske lige, vaterpolisti bi mogli da se okite još jednim svetskim zlatom.

Izabranici selektora Dejana Savića su se baš potrudili da Italijani ne pomisle da će još jednom pobediti Srbiju, kao što je bio slučaj u finalu šampionata sveta 2011. u Šangaju, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Golove su postizali: Mitrović (tri), Ćuk, Gocić, Mandić, Aleksić, Prlainović, Pijetlović.

Sve je bilo jasno posle uvodne deonice, kada su "delfini" postigli četiri gola. Odbrana Italijana kao da nije postojala, a napade su protraćili konfuznim akcijama i neiskorišćavanjem igrača više.

U našoj igri je sve bilo valjano, iako smo imali dosta puta igrača manje. Kreativno u napadu i maksimalno korišćenje rupa u odbrani protivnika. Sasvim dobar model i za finale, koje je na programu u subotu od 21.00.

Srbija će se u finalu sastati sa Hrvatskom, koja je posle penala savladala Grčku.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

32. minut - KRAAAAAJ! SRBIJA JE U FINALU - 10:6.
31. minut - Italijani presingom osvajaju loptu, ali nema vremena za njih.
30. minut - GOOOL, Italija smanjuje na 10:6, strelac Longo. Brzo je završio napad.
29. minut - U napadu ne nudimo bog zna šta, ali odbrana je i dalje više nego dobra. Čekamo kraj utakmice.
27. minut - Odbranili smo se sa igračem manje. Do kraja još pet i po minuta. Italija smanjuje na 10:5, strelac Fondeli.
26. minut - GOOOL, Srbija vodi 10:4, strelac Milan Aleksić. Uspešno smo rešili situaciju sa igračem više.
ČETVRTA ČETVRTINA
24. minut - "Delfini" odbranom čuvaju ogromnu prednost. Imaćemo 18 sekundi za poslednji napad u trećoj deonici, nakon tajm-auta Savića. Kraj treće deonice 9:4.
22. minut - Koliko su Italijani bili nervozni pokazuje i to da je njihov selektor dobio žuti karton zbog brojnih prigovora.
21. minut - Važna intervencija Mitrovića sa igračem manje, da "azuri" ni ne pomisle na preokret. Ćuk gubi loptu, Kampanja uzima minut odmora. Novi igrač više Italijana, Mitrović vadi loptu sa gol-linije.
19. minut - Nikić je iznudio igrača više, ali Ćuk nije uspeo da kruniše strpljivu akciju. Tempesti brani.
18. minut - GOOOL, Srbija vodi 9:3, strelac Duško Pijetlović. Iz okreta vraća "plus šest". Italija ponovo smanjuje, sada je 9:4. Italijanski centar Baraldi izborio se za čistu poziciju i pogodio.
17. minut - GOOOL, Italija smanjuje na 8:3, strelac Fondeli iz daljine.
TREĆA ČETVRTINA
16. minut - GOOOL, Srbija vodi 8:2, strelac Stefan Mitrović. Njegov treći pogodak. Demonstracija moći. Prešuti je udario Pijetlovića, zaslužio isključenje, a Mitrović rešio kontru. POLUVREME.
15. minut - GOOOL, Srbija vodi 7:2, strelac najmlađi "delfin" Nikola Jakšić. Lagana realizacija igrača više, Jakšić iz blizine pogađa na dodavanje Filipovića.
13. minut - GOOOL, Srbija vodi 6:1, strelac Živko Gocić. Kapiten je izbio sam pred golmana i prevario ga. Još jedna sjajna kontra "delfina". Italija smanjuje na 6:2, strelac Di Fulvio. Gol je pao posle šuta "iz očaja", preko bloka.
12. minut - Oterani smo od gola, naši napadi u ovim trenucima su potpuno bezidejni. Ali, odbrana funkcioniše. Srbija vodi 5:1, strelac Stefan Mitrović. Fantastičan udarac sa leve strane preko čuvara.
11. minut - GOOOL, Italija je smanjila na 4:1, strelac Đorđeti. Konačno "azuri" koriste igrača više.
10. minut - Tempesti brani udarac Ranđelovića iz daljine.
9. minut - Ponovo su Italijani bili brži u plivanju za loptu. Opet isključenje i opet promašaj. Četvrti put smo se odbranili sa igračem manje.
DRUGA ČETVRTINA
8. minut - Kraj prve deonice. Srbija savršena, rezultat u skladu sa tim epitetom - 4:0!
6. minut - Dobra odbrana srpskih bekova, Mitrović isplivava i preseca pas ka italijanskom centru. "Azuri" igraju potpuno nepovezano.
5. minut - GOOOL, Srbija vodi 3:0, strelac Stefan Mitrović. Prlainović i Mitrović izigrali su odbranu Italijana, ovaj drugi mogao je da pita golmana Tempestija gde da mu šutne. ne staju "delfini", Srbija vodi 4:0. Nismo pogodili sa igračem više, ali iz drugog napada jesmo. Dušan Mandić trese mrežu.
4. minut - GOOOL, Srbija vodi 2:0, strelac Miloš Ćuk. Brzu kontru našeg tima završio je maestralni Ćuk.
3. minut - Italijani pogađaju stativu sa igračem više, a drugi šut brani Branislav Mitrović.
2. minut - GOOOL, Srbija vodi 1:0, strelac Andrija Prlainović.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad za Italiju. Odmah isključenje, ali su se snašli "delfini".
PRVA ČETVRTINA

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online