Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.05.2014.
13:49
Beta A

Vujasinović: Završni turnir nagrada za mladi tim Partizana

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da je plasman na završni turnir Lige šampiona u Barseloni velika nagrada za njegovu ekipu, ali da će pokušati da iznenadi italijanski Pro Reko i plasira se u polufinale.

Vladimir Vujasinović
 

"Došli smo do kraja. Taj turnir u Barseloni shvatam kao veliku nagradu za sav rad ove godine. To je nešto što su momci zaslužili kroz treninge i utakmice. Našli smo se u grupi sa još pet najboljih timova u Evropi i u konkurenciji da se borimo za sam evropski vrh", rekao je Vujasinović novinarima na Banjici.

Završni turnir Lige šampiona igra se od 29. do 31. maja u Barseloni. Partizan u četvrtak od 18 časova igra protiv Pro Reka, a pobednik tog duela će dan kasnije u polufinalu igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je osvajanjem prvog mesta u Grupi B obezbedio direktan plasman u polufinale. U drugom četvrtfinalu igraju Barseloneta i Breša, a pobednik tog meča će u polufinalu igrati protiv pobednika Grupe A Primorja iz Rijeke.

"Znamo koji su nam limiti, znamo da smo po sastavu na poslednjem mestu ali ova sezona je takva... Uradili smo više nego što smo očekivali i želeo bih da protiv Pro Reka odigramo najbolju utakmicu ove sezone, da najboljom igrom završimo sezonu. U slučaju da nam daju šansu mi ćemo je iskoristiti i ako bude sreće da igramo srpsko polufinale", rekao je trener crno-belih.

On je istakao da još nije odredio sastav za Pro Reko, ali da će u Barselonu putovati svi igrači i da će to biti nagrada za celu sezonu.

Kapiten Partizana Miloš Ćuk rekao je da će crno-beli morati da daju "i više od maksimuma" kako bi mogli da pariraju Pro Reku.

"U četvrtak imamo priliku da odemo korak dalje i da napravimo ogroman uspeh. Pred nama je najteži zadatak ove godine i u toj utakmici moramo da prikažemo igru koju nismo ove sezone, da odemo nivo ili dva više da bismo mogli da im pariramo", rekao je Ćuk.

Golman Partizana Slobodan Soro rekao je da Partizan, bez obzira u
kakvoj situaciji bio, uvek ide na pobedu.

"Svi znamo šta je Partizan u vaterpolu, da je to najtrofejniji svetski klub sa sedam titula prvaka Evrope i svim ostalim titulama. Jedno je sigurno, bilo koja situacija da je, bez obzira na sve poteškoće, da li je na papiru favorit ili ne, da li igra protiv 10
puta skupljeg ili jačeg protivnika, Partizan ide na pobedu. Tako će biti i u Barseloni", rekao je Soro.

On je dodao da svi njegovu ekipu vide kao autsajdere, ali da će se ona potruditi da napravi dobar rezultat.

"Idemo tamo da pobedimo, da se plasiramo u polufinale i da pokušamo da napravimo najbolji rezultat, pa i da osvojimo titulu. Svi nas vide kao autsajdere, ali pokušaćemo da pokažemo sve što znamo, a možda i više od toga i videćemo za šta će to biti dovoljno", rekao je Soro.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da je ekipa napravila veliki uspeh plasmanom na "fajnal siks", podsetio na sve nevolje sa kojima se klub suočavao i činjenicu da je prosek godina beogradskog tima 20 godina.

"Ovaj put u Barselonu smo 'zatvorili' u četvrtak. To je nešto što nije normalno i što ne priliči ekipi koja se plasirala na završni turnir, ali takva situacija traje već dugo. Mi smo i dalje tu, siguran sam da će ekipa dati sve od sebe u prvoj utakmici", rekao je Šoštar.

On je zahvalio svim ljudima koji su pomogli kubu, navijačima koji su prikupljali novac i Ministarstvu omladine i sporta, jer je, kako je rekao, u poslednji čas priskočilo u pomoć. Šoštar se, međutim, požalio da vaterpolo nije dovoljno praćen u medijima i istakao da taj sport već drugu godinu uzastopno ima dve ekipe na završnom evropskom turniru, što nije slučaj sa drugim sportovima.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online