Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.11.2009.
02:53
Tanjug A

Đoković pobedio Davidenka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na završnom Masters turniru u Londonu, pošto je u meču B grupe savladao Rusa Nikolaja Davidenka sa 3:6, 6:4, 7:5 posle dva časa i 47 minuta igre.


Đoković se tokom čitavog meča držao zacrtane defanzivne taktike, koja ga je koštala izgubljenog prvog seta, ali mu je na kraju donela pobedu.


Na startu meča srpski teniser je uglavnom "nišanio" teren Davidenka sa osnovne linije, dok je ruski igrač, s druge strane, bio mnogo ofanzivniji, koristio svaku priliku da napadne i osvoji poen, što mu je i donelo prednost brejka u petom gemu (3:2).


Đoković: Pomogla mi je sportska sreća

 

"Sreća mi je pomogla. Borio sam se za svaki servis, gem i na kraju ipak uspeo da trijumfujem", izjavio je Đoković.


Treći igrač sveta dodao je da nije bio u očekivanoj formi. "Nisam se osećao sjajno na terenu. Definitivno nisam najspremniji za ovaj turnir".


Srpski teniser je ocenio da je Davidenko bolje igrao u prva dva seta: "Davidenko je u prva dva seta bio bolji igrač od mene".

Đoković je u narednom gemu sa par sjajnih dubokih paralela, kombinovanih skraćenim dijagonalama došao do dve brejk šanse, ali se Davidenko uspešno odbranio, pojačao servis i došao do vođstva od 4:2.


Srpski teniser je u prvom setu osvojio još jedan gem na svoj servis, da bi potom vođenje igre prepustio Davidenku koji je ostvario još jedan brejk na kraju seta i poveo sa 1:0.


U nastavku meča, Đoković ni za pedalj nije odstupio od taktike, ali su mu udarci ovoga puta bili znatno snažniji i precizniji. Zapretio je servisu Davidenka u petom gemu, kada je imao dve brejk šanse. Rus je uspeo da sačuva gem, ali ne i koncentraciju, što je bio znak početka njegovog kraja u ovom meču.


Đoković je u devetom gemu zadao odlučujući brejk "udarac" Davidenku, a potom je na svoj servis došao do izjednačenja u setovima - 1:1.


Treći teniser sveta je u treći set ušao sa solidnom psihološkom prednošću kojom je odmah oduzeo servis protivniku, a potom poveo sa 2:0.


Seriju Đokovića od četiri uzastopno dobijena gema Davidenko je uspeo da prekine u trećem gemu (2:1) , da bi u šestom, koji je trajao vise od deset minuta, propustio dve brejk prilike.


Đoković je potom servirajući za meč kod vođstva od 5:4 spasio dve brejk lopte , ali ne i treću, koja je Davidenka dovela u poziciju za preokret - 5:5.


Đoković je munjevito uzvratio Davidenku istom merom (6:5), a zatim na svoj servis iskoristio drugu meč loptu.

Sledeći protivnik Đokoviću biće Španac Rafael Nadal, ili Šveđanin Robin Soderling, a meč se igra u sredu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online