Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.11.2010.
10:19 >> 14:55h
Vestionline A

Ivanovićeva u finalu Balija

Srpska teniserka Ana Ivanović izborila je plasman u finale WTA turnira na Baliju pošto je u polufinalu uz dosta muke pobedila Japanku Kimiko Date Krum sa 7:5, 6:7, 6:2.

Srpska teniserka je tokom duela sa Date Krum pokazala da je ponovo stekla psihološku snagu neophodnu za preokret.

Ivanović je u prvom setu uspela da spasi dve set lopte kod rezultata 5:3 za Japanku, da bi potom osvojila četiri uzastopna gema za vođstvo od 1:0. U drugom setu je servirala za meč kod vođstva od 5:3, ali je dopustila Japanki da se vrati u igru i u taj brejku dođe do izjednačenja.

Na kraju, u trećem odlučujućem setu Ivanović je pokazala stabilnost kojom je dobila meč i ušla u svoje drugo finale ove sezone posle turnira u Lncu pre tri sedmice gde je osvojila prvu titulu nakon dvogodišnje krize.

Protivnica Ani Ivanović u završnom meču biće Ruskinja Alisa Klejbanova. Ona je u drugom polufinalu pobedila Danijelu Hantuhovu iz Slovačke sa 6:3, 6:1.

Ana Ivanović izjavila je nakon meča da je samopouzdanje ključ njenog povratka u vrhunsku formu.


"Samopouzdanje je čudna stvar. Tražila sam ga svuda po svetu, a ono je, u stvari, sve vreme bilo skriveno u meni. Samo je trebalo da ga otkrijem", izjavila je Ivanović

Drugi reket Srbije, koja je posle osvajanja svetskog vrha 2008. godine skoro dve sezone bila u igračkoj krizi, očigledno je pronašla pravu formulu za povratak u svetsku tenisku orbitu.

"Prošle godine je bilo dosta razočaravajućih trenutaka u mojoj karijeri. Među njima je najveće razočarenje bio poraz u prvom kolu US Opena, a taj gubitak je dodatno otežala činjenica da sam tada propustila i meč loptu", izjavila je Ivanović.

"Obično sam do tada u karijeri ja bila ta koja je spašavala meč loptu i onda uspevala da dobijem meč".

Srpska teniserka, koja se trenutno nalazi na 24. mestu WTA liaste, u slučaju osvajanja titule na Baliju ući će među 20 najboljih teniserki sveta, što će joj biti pravi "vetar u jedra" za dalje napredovanje ka vrhu.

"Dugo sam sumnjala u sebe i svoje sposobnosti i to je bila moja najveća kočnica. Ponovnu veru u sebe zadobila sam zahvaljujući, pre svega, podršci ljudi koju su u mene verovali i u najtežim trenucima.", istakla je Ivanović

Turnir na Baliju se igra za ukupan nagradni fond od 600 hiljada dolara. Pobednica takmičenja inkasiraće 210.000 dolara i 375 poena, dok će poraženoj u finalu pripasti 255 bodova i 120.000 dolara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online