Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.09.2010.
18:35
Vestionline A

Tipsarević: Imamo dobre šanse za finale DK

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da naša selekcija ima 60 odsto šansi da se plasira u finale Svetske grupe Dejvis kupa.

Protiv Čeha može da odluči dubl - Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević

Srbija će od 17. do 19. septembra igrati u Beogradu u polufinalu Dejvis kupa protiv Češke.

"Kad je u pitanju meč Srbija - Češka tu bih dao 60 odsto šansi našoj reprezentaciji, a 40 preostalih procenata selekciji Češke. U slučaju da ne igra Del Potro smatram da je Francuska blagi favorit protiv Argentine i dajem im 55 odsto šansi. Lodra, Beneto, Conga neće igrati, a sve to će uticati i na sastav ekipe, samim tim i rezultat. Argentina ima Nalbandijana koji može i svakoga da dobije i od svakoga da izgubi. Videćemo!", objasnio je Tipsarević.

On je istakao da reprezentativcima Srbije puno znači podrška sa punih tribina Arene.

"Razgovarao sam sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije i kažu da se Arena puni dobrom brzinom. Priznajem bio sam skeptik da će prodaja karata ići dobro, s obzirom kakva je posećenost bila u prethodnom meču. Razlog što smo ovaj put na dobrom putu da Arena bude ispunjena do poslednjeg mesta je pristupačna cena karata. Čitao sam komentare posle poslednjeg meča koji smo imali u Areni i svi su se svodili na isto, karte su bile skupe i nepristupačne. Mislim da je sadašnja cena karata od 1.000 dinara zaista pristupačna i ukoliko ne bude puna Arena razlog ću videti u tome da ili naši ljudi više ne prate tenis ili ne žele da bodre svoje tenisere. Za 1.000 dinara gledaćete šest igrača iz Top 40 na planeti, od toga četiri igrača iz Top 10 najboljih na svetu: Đokovića, Berdiha u singlu i Zimonjića i Dluhija u dublu i stvarno ne može manje od ove cene. Pozivam publiku da dođe i da nas podrži u ovom istorijskom meču, jer ovo je nešto što se ne dešava često, ne igra se svake godine polufinale Svetske grupe", jasan je Tipsarević.

On tvrdi da su Srbija i Češka sličnog kvaliteta.

"Oba tima imaju izuzetno jaku prvu tablu i dosta dobar dubl. Ne potcenjuem ni Viktora, ni mene, ni Stepaneka, ali biće interesantno kako će proteći prvi dan. Novak igra izuetno dobro, u velikom je usponu forme, Stepanek je dobio jedan ili dva meča tokom cele američke turneje, ali bio je i odsutan sa terena zbog povrede i ovo je njegov povratak na teren. Mi smo uvek računali na dubl, ne mogu reći kao sigurna poen, ali smo računali da smo favoriti. Sada izuzetno jak protivnički dubl Berdih - Stepanek. Neću reći da su favoriti, ali biće to otvoren meč sa kim god od nas Zimonjić bude igrao", dodao je srpski teniser.

Tipsarević kaže da slab rezultat čeških tenisera na Ju-Es openu ne može da utiče na njihovo samopouzdanje na duelu sa Srbijom.

"Oni će zbog toga što su razočarali svojim rezultatima u Njujorku doći, uslovno rečeno gladniji u Beograd, da se iskupe za svoje loše igre, jer svi su izgubili u prvim kolima, pogotovo što se Berdiha tiče koji je zaista imao kiks, ali dešava se da imaš ili loš dan ili neugodnog protivnika, nema pravila. Sigurno je da je Berdih jedan od najkonstantnijih igrača ove sezone i jedino je dobro što oni neće imati mečeva do početka Dejvis kup meča sa nama. Dubl će biti jako bitan i mislim da će biti jako bitan prvi dan, odnosno šta neko od nas bude uradio u meču sa Berdihom. Ako uspemo da ga dobijemo Berdiha prvog dana, smatram da smo na ekstremno dobrom putu da pobedimo", zaključio je Tipsarević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online