Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.09.2010.
18:02
Vestionline, B92 A

Đoković: Želim do kraja!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sjajnom igrom plasirao se u četvrtfinale US Opena, a zadovoljan je napretkom svoje forme u Njujorku posle eliminacije Mardija Fiša sa 3:0.

Želi još jedan gren slem - Novak Đoković

"Bio je to fantastičan meč. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao. Podizao sam nivo forme iz meča u meč što je veoma bitno na Gren slem turnirima. U Njujorku već nekoliko godina igram sjajno, dva polufinala, jedno finale, nadam se da ću tako nastaviti i ove godine”.

Đoković je ceo meč odigrao na visokom nivou, bio je maksimalno koncentrisan i odlično je servirao.

"Konstantnost je bitna zbog renkinga i drugih stvari. Meni su Gren slem turniri najbitniji i na većini sam pravio dobre rezultate. I dalje osećam da mogu da napredujem i da dođem do titule na Gren slemu. Imam samo 23 godine, predamnom je vreme i ako nastavim sa radom doći će i rezultati".

Đoković je u Njujorku mnogo spremniji nego na nekim ranijim turnirima.

"Ova godina je prilično čudna za mene. Bilo je određenih faktora sa strane koji su uticali na moju igru. Propustio sam neke turnire. Sada se odlično osećam, motivisan sam, jedan od mojih prioriteta je Dejvis kup gde imamo dobar rezultat kao zemlja".

Novak je imao problema samo na početku US Opena, kada mu je velika vrućina smetala u duelu sa Troickim.

"Vreme je bolje nego na početaku prethodne sedmice. Imamo sunce, ali imamo i vetar. Meni odgovara što nije toliko toplo, to mi ne odgovara. Mnogo sam se mučio protiv Troickog, gotovo i dva brejka zaostatka sam imao. To je meč u kojem sam stekao samopouzdanje, sada igram svoj najbolji tenis i sve je kako treba", rekao je Đoković i dodao:

"Naporno sam radio pred turnir, hvala Bogu nemam problerma. Ovo je najvažniji događaj za nas u ovom delu godine. Publika je divna, atmosfera je odlična. US Open je jedinstven, zabavan. Meni odgovara ova podloga, nadam se da ću zadržati koncentraciju".

Novinari su najboljeg srpskog tenisera podsetili na to da je pre tri godine bio senzacionalni učesnik finala.

"Tada sam imao 19, 20 godina, bio sam klinac koji ne razmišlja o pritisku, očekivanjima... udarao sam jako lopticu, igrao veoma agresivno i bilo je dobro. Neke stvari su se promenile, ima više faktora koji utiču na to kako igram i sa tim se sada uspešno borim. imam više iskustva, jači sam, igrao sam dovoljno mečeva na 'velikoj pozornici'. Ali, ono što je najvažnije, i dalje uživam u tenisu," kaže Đoković i dodaje da nema problema sa disanjem jer je prošlo doba godine kada ga alergija najviše muči.

Sledeći rival najboljem srpskom teniseru je Francuz Gael Monfis,a Novak je dobio prethodna četiri duela.

"Nije bilo lako, svi ti mečevi bili su dugački, puno dugih poena, dosta trčanja po terenu. On je jedan od fizički najbolje pripremljenih momaka. Poštujemo jedan drugoga, zajedno smo rasli, ista smo generacija. Puno puta smo igrali i tajni nema. Ako on odigra najbolje što ume može da pobedi bilo koga, brz je, odlično pripremljen, jak, teško mu je vraćati loptice".

Monfis je u osmini finala savladao je zemljaka Rišara Gaskea sa 3:0, a pred meč sa Srbinom ističe da zna šta ga čeka jer dobro poznaje Novakovu igru.

"Protiv Novaka ću, nadam se, imati publiku uz sebe. Savršeno dobro znam kako igra jer smo oduvek imali teške mečeve. Uz to, moram da mu se revanširam za poraz pred mojom publikom u Bersiju. Očekujem pobedu", rekao je Monfis.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online