Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.08.2010.
10:33
Vestionline, B92 A

Đoković: Pobedio je bolji!

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle poraza od Rodžera Federera u polufinalu mastersa u Torontu da je protivnikov silovit početak meča na kraju presudio.

"Imao sam veoma slab početak, nisam mogao da pronađem svoj ritam", rekao je Đoković.

Srpski teniser istakao je da je pročetak meča za njega bio dosta problematičan.

"Posle samo pola sata, on je već dobio set. Ali uspeo sam da se vratim, bolje sam 'osećao' lopticu. Ali, sveukupno, ovo baš i nije bilo moje najbolje izdanje. Nisam dobro servirao kada je bilo potrebno i napravio sam previše neiznuđenih grešaka sa bekhend strane. Ne znam razlog za to. Znao sam da će Rodžer od starta da me pritisne. On je to uradio veoma dobro. Imao sam slab početak, nisam mogao da pronađem svoj ritam", rekao je Đoković.

Novak nije krio da je Federer zasluženo pobedio.

"Tako da, nisam baš bio u poziciji da pobedim u ovom meču sa igrom kakvu sam pokazao, nije bila dovoljno dobra. Pomalo frustrira to što nisam iskoristio priliku koju sam imao na kraju, ali realno gledano, on je danas bio bolji igrač", rekao je Đoković.

Ropdžer Federer je izjavio posle meča da se nije štedeo u susretu sa Đokovićem.

"Večeras sam pucao svim oružjem koje imam. Igrao sam fantastično u prvom setu, ali je u drugom Novak uspeo da podigne nivo svoje igre i da meč učini neizvesnim, tako da sam srećan što sam ipak pobedio", izjavio je Federer.

On je izjavio da je znao da će meč biti neizvestan, uprkos tome što je više nego glatko dobio prvi set.

"Protiv Novaka znao sam da jedan servis može sve da promeni, njegov stav, njegovo ponašanje na terenu. Počeo je da servira bolje, da bolje uzvraća udarce i da ne promašuje, tako da je postalo napeto. Novak je poznat po tome da ume da uđe u seriju i to smo videli večeras. Drago mi je što sam pobedio u napetom meču, jer sam nekoliko takvih već izgubio ove godine", rekao je Federer i dodao da uživa u sportskom rivalstvu sa Đokovićem.

"Znate, on je dobar sportista i uživamo u našem rivalstvu. Mislim da smo do neke mere zahvalni što su tu i drugi momci. Ponekad, naravno, želimo da oni ipak nisu tu, da bi nam put do pobede, možda, bio nešto lakši, ali istovremeno, sjajno je igrati protiv takvih dobrih, kvalitetnih igrača".

Švajcarac je proveo 285 nedelja na prvom mestu ATP liste i nedostaje mu još samo jedna da bi se izjednačio sa rekordom koji drži Pit Sampras – 286 nedelja.

"Siguran sam da i dalje imam puno godina ispred sebe. Biće to puno prilika, siguran sam, ali sada sam fokusiran samo na ono što je sledeće", rekao je Federer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online