Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
17:49
Vestionline, B92 A

Tipsarević: Novaku izvrću reči, on ne voli da bude zlikovac

Janko Tipsarević, srpski teniser, stao je u odbranu Novaka Đokovića povodom kritika posle smene predsednika ATP Krisa Kermoda.

EPA

Tipsarević je pričao o tome kakav je Novak u privatnom životu i koliko je u stvari posvećen porodici, ljudima bliskim sebi i aktuelnim problemima u tenisu.

Janko je svoje mišljenje otkrio u razgovoru za "The Tennis Podcast".

Janko je istakao Novakov izvanredan karakter.

- Mislim da je on često previše dobar prema ljudima i da pokušava svima da pomogne, što mu nekada utiče na karijeru. Jasno je vidljivo da on ima i život van terena, sa svojom fondacijom i svim ljudima kojima pomaže. Takođe, nenromalno je koliko nije materijalista. Možda nije baš najbolje reći da ga novac ne zanima, ali mislim da je dosta drugačiji od ostalih (po tom pitanju). On u medjiima uvek kaže ono što misli - kaže Tipsarević.

Nekada osmi teniser planete nije zadovoljan načinom na koji mediji prenose Novakove izjave.

- Ponekada budem baš besan kada vidim da mu mediji izvrću reči jer je rekao nešto protiv ovog ili onog. Iz svog iskustva mogu da kažem da je Novak veoma zanimljiva ličnost sa velikim srcem - jasan je Janko.

Nije tajna da je na prvog tenisera sveta uticala politika kroz koju je u poslednje vreme prolazio.

- Mislim da je to jedna od stvari koje su uticale na njega. Novak ne voli da bude 'zlikovac'. Neki ljudi su u tome uživali, ali to jednostavno nije u njegovoj prirodi. On je osoba koja zna da oprosti i pomogne svima u svom okruženju - kaže Tipsarević i dodaje:

- Poruka koju je hteo da pošalje predstavljena je na pogrešan način. Pričali su da je on bio glavni vođa za smenu Krisa (Kermoda) jer je uništio tenis, a to apsolutno nije istina.

Janko kaže da je slika kojom je njegov reprezentativni kolega predstavljen ukaljana u medijima.

- Mediji su ga predstavili kao lidera opozicije pogotovo zbog toga što se Rafa (Nadal) i Rodžer (Federer) nisu usaglasili sa njim, a to nikada nije bila njegova namera. To je, uz silne sastanke koje je morao da obavi, uticalo na njega - jasan je Tipsa.

On veruje da je Novak pravi čovek za mesto predsednika Saveta ATP.

- Novak veoma ozbiljno shvata ulogu predsednika igrača, uprkos mom savetu. To je veoma zahtevna uloga, a u prošlosti su postojali igrači, čija imena neću otkriti, koji su tu poziciju zauzimali samo da bi imali titulu predsednika. Oni tome nisu bili posvećeni ni deseti deo vremena koliko je Novak - zaključio je Tipsarević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online