Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.03.2019.
08:08
Vestionline A

Veliko iznenađenje: Đoković ispao u Indijan Velsu!

Potpuno neočekivano, najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u trećem kolu Indijan Velsa od Filipa Kolšrajbera, 4:6, 4:6.

EPA/Larry W. Smith
Đoković je bio potpuno nemoćan protiv Kolšrajbera

U meču koji je dan ranije prekinut zbog kiše i nastavljen prošle večeri, Đoković je bio neprepoznatljiv. Ništa mu nije uspevalo, mnogo je grešio, a na drugoj strani imao je inspirisanog protivnika koji je odigrao jedan od svojih boljih mečeva u poslednjih nekoliko sezona.

Delovao je Đoković iscrpljeno, bez grama energije. Bio je to jedan od njegovih najslabijih mečeva u poslednjih godinu dana i kada se sve sabere, poraz je bio neminovan. 

Bio je to njihov deseti meč, četvrti u Indijan Velsu, posle tri pobede Đokovića, konačno je slavio Nemac, koji ga je pobedio ranije jedino još na Rolan Garosu 2009. godine. 

Tako će teniser iz Nemačke u osmini finala prvog mastersa sezone igrati protiv Gaela Monfisa, koji je bio ubedljiv protiv Alberta Ramos-Vinjolasa sa 6:0, 6:3. 

Malo ko je očekivao da će teniser koji je nadmoćno osvojio poslednja tri Grend slem turnira sezone, odigrati ovakav meč. Šta je razlog, to samo Novak zna, ali daleko je to bilo od izdanja koja je prikazivao, naročito u poslednjih nekoliko mečeva u januaru, na Australijan Openu. 

Imao je ne jedan, nego sijaset problema u igri. Bio je to jedan od onih dana kada ništa ne uspeva, kada svaka važna lopta završava u autu ili mreži, kada jednostavno nema tajminga u udarcima. Mučio se i fizički, tako da je enigma šta se desilo i na tom planu, naročito ako se ima u vidu da nije igrao skoro mesec i po dana.

U prvom setu, nije bilo brejka sve do sedmog gema kada je Kolšrajber uspeo da slomi otpor protivnika, da bi u osmom gemu Đoković propustio šansu da odmah vrati brejk. 

Uspeo je da smanji na 4:5, ali je Filip potom odservirao za početni set. 

Ništa bolje nije bilo ni u drugom setu. Odmah je nemački teniser načinio brejk, potom poveo sa 2:0 i već tada se videlo da će Đoković teško uspeti da dođe do šanse za preokret. 

Na 2:4, uspedio je novi brejk Kolšrajbera, potom se činilo da će se srpski teniser trgnuti iz letargije, dobio je dva gema u nizu, ali dalje nije mogao. Filip je u desetom gemu odservirao za pobedu. Do nje je došao posle 96 minuta igre. 

Tako je Srbija ostala sa dvojicom igrača u osmini finala, tamo su se ranije plasirali Miomir Kecmanović i Filip Krajinović. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online