Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.12.2018.
11:52
Vestionline A

Lomio je Đoković rekete, ali su drugi lomili upečatljivije pa su zato u Top 5 sezone (VIDEO)

Specijalizovani portal baseline.tennis.com sastavio listu tenisera i teniserki koji su bili lideri 2018. u izlivu besa nad "oruđem za rad".

EPA/Ian Langsdon
Novak Đoković bes iskalio na reketu i u trećem kolu na Rolan Garosu protiv Španca Bautiste Aguta

Ko se razume u psihologiju igre Novaka Đokovića s odobravanjem prihvati trenutak kad naš as iskali nezadovoljstvo svojim držanjem na meču tako što polomi reket. Iako je to neomiljen gest u očima uglađene teniske publike, a i naš as na njega postfestum gleda samokritično, najčešće je vododelnica u njegovoj igri kada mu u ruci završi reket sa skršenim ramom. Tako se pribere u kriznim situacijama i nastavi putem pobede. 

I u minuloj sezoni, u kojoj je načinio podvig povratkom na vrh svetske liste, nekoliko puta mu se desilo da i poslednji atom snage uloži u emotivno pražnjenje nad rekvizitom. Recimo, u meču trećeg kola na Rolan Garosu protiv Španca Bautiste Aguta pa protiv Kanađanina Miloša Raonića u četvrtfinalu turnira iz masters serije u Sinsinatiju i u prvom kolu Ju-Es opena kada se po nesnosnoj vrućini pomučio protiv Mađara Martina Fučoviča.

EPA/Ian Langsdon
Na meču s Raonićem u Sinsinatiju

Iako ponovo najbolji teniser sveta, Đoković nije ostavio upečatljiv utisak u lomljenju reketa u izboru specijalizovanog portala baseline.tennis.com za taj segment sezone. Među pet lidera su drugi.

Predvodi ih Francuz Benoa Per. Nije ni čudo jer je u meču prvog kola u Vašingtonu, koji je pripao Kipraninu Markosu Bagdatisu, slomio tri reketa za tri minuta. 

Drugo mesto je pripalo Čehinji Karolini Pliškovoj, osmoplasiranoj na svetskoj listi. Kada je izgubila meč protiv Grkinje Marije Sakari u drugom kolu na šljaci u Rimu, toliko je bila ozlojeđena i na glavnog sudiju da je reket polomila o postolje za njegovu stolicu na vrhu, pritom preplašivši protivnicu.

Rumunki Sorani Kirstei nije bilo po volji što je u prvom kolu na šljaci u Nirnbergu izgubila od nemačke teniserke Andree Petković u neizvesnom taj-brejku odlučujućeg seta. Šta je učinila reketu, zabeležio je i tviter nalog turnira, a portal ju je postavio na treće mesto.

Četvrti je kanadski teniser Vašek Pospisil iz meča Dejvis kupa protiv Hrvatske.

Na petom mestu je Nemac Aleksandar Zverev. Sezonu je završio briljantnom pobedom u finalu godišnjeg turnira u Londonu protiv Đokovića, a počeo ju je eliminacijom s Australija opena u trećem kolu. Izbacio ga je Hjeon Čung iz Južne Koreje, koji je zatim u Melburnu uzeo meru i našem asu. Zverev je dvaput vodio u setovima, ali je u petom potučen sa 6:0. Reket je neminovno morao da strada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online