Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.11.2018.
21:23
Vestionline A

Beker: Tenisu su potrebna nova lica

Bivši nemački teniser i trener Novaka Đokovića Boris Beker, rekao je da je pobeda Saše Zvereva dobra za mlade igrače, ali da Srbin i dalje može da dominira.

EPA/
Boris Beker, bivši nemački teniser

Bivši nemački teniser je istakao da se Zverev od svih mlađih igrača izdvojio kvalitetom, što potvrđuje drugu godinu zaredom.

Osim toga, i u finalu protiv Đokovića je pokazao da može da kontroliše rezultat i protiv kvalitetnijih i iskusnijih igrača od sebe, što govori u prilog njegovoj mentalnoj snazi.

- Godinama već pričamo da su tenisu potrebna nova lica i novi igrači i on (Saša Zverev) je dokazao da je najbolji od te nove generacije. Pobeda nad Novakom Đokovićem je veliko iznenađenje i veliki trijumf za Sašu. To je bio kvalitetan meč koji smo svi od njega čekali. Jeste pobedio tri Mastersa pre toga, pobeđivao Đokovića i Federera, ali pobediti Novaka i Rodžera dan za danom na jednom od najvećih turnira na svetu, kaže i njemu, ali i celom svetu da će on da bude sledeća velika stvar koja se desila tenisu - rekao je Beker za BBC.

Prema rečima nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića, u nedelju se rodio novi teniski superstar. Od nove generacije igrača o kojoj se priča već nekoliko godina, iskristalisao se kao najbolji.

Beker ističe da je Zverev igrao dobar tenis i prošle i ove godine, ali da sada sledi veći ispit - da pobeđuje u pet setova na nekom od Grend slem turnira.

- Njegova mentalna otpornost protiv Novaka je bila impresivna jer je stalno održavao kontrolu. Posle brejka u prvom setu, servirao je da ga osvoji i pogodio tri asa. To pokazuje njegovu mentalnu snagu. Bio sam zadivljen kako je počeo meč, nije bio favorit, ali nije ni trepnuo iako je nekoliko dana ranije izgubio 2-0 od istog rivala.

Dodaje i da je srećan što je uz Nemca Ivan Lendl.

- Srećan sam što je on uz njega jer je osvojio osam GS titula i može da mu priča iste priče kao i ja i da donese razumevanje igre u njegov tim... Da biste postali broj 1 ili osvajali najveće trofeje, lakše je kada pričate sa ljudima koji su već bili tamo, uz dužno poštovanje svim ostalim trenerima.

Prokomentarisao je i veliki povratak svog nekadašnjeg "učenika", rekavši da drugi deo ove godine pokazuje koliko voli tenis.

- Nema mnogo razlike između ovog i onog Novaka koji je 122 nedelje držao prvo mesto i osvojio sva četiri Grend slema na svom vrhuncu 2015. i 2016. godine... Kao njegovom nekadašnjem treneru veoma mi je drago da vidim da još uvek ima dobrog tenisa u njemu. Pauza koju je napravio ga je osvežila i naterala da shvati koliko je tenis lep i koliko još može da da. Zreliji je. Servira dobro, skratio je zamah zbog lakta i to funkcioniše. Može li da dominira sledeće godine? Možda, što da ne. Igra odličan tenis - zaključuje Beker.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online