Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.07.2018.
20:15
Vestionline A

Malo je zvati se Tenis kad se igra s Đokovićem

Naš najbolji teniser je savladao Amerikanca Sandgrena sa 6:3, 6:1, 6:2 za 93 minuta u prvom kolu Vimbldona, a sledeći protivnik mu je Argentinac Zebaljos.

EPA/Nic Bothma
Siguran početak: Novak Đoković na vimbldonskoj travi

Amerikanac, koji je savršeno spojio svoje ime sa svojom strašću, zauzima 57. mesto na svetskoj listi, što i nije loš plasman, ali protiv našeg asa nije imao šta da traži.

I dalje će mu u teniskoj biografiji pisati da je dogurao do četvrtfinala Australija opena ove godine, izbacivši i Švajcarca Vavrinku u drugom kolu i Austrijanca Tima u četvrtom, dok nije poklekao pred Đokovićevim dželatom iz osmine finala Južnokorejcem Čungom. Moglo je, dakle, da njihov prvi okršaj bude u Melburnu a ne sada u Londonu. Pisaće mu i da u ostala četiri učešća na turnirima za grend slem nije makao dalje od početka, pa tako ni na debiju na vimbldonskoj travi.

EPA/Nic Bothma
Sve bilo jasno ko dan: Đoković se pozdravlja sa Sandgrenom posle meča

Đoković je dominirao u celom meču. Sasvim korektno za prvo kolo. Očekivanja od njega su i za dalje velika, jer ih je raspalio doguravši do finala na travi Kraljičinog kluba u Londonu. Iako ga je Hrvat Čilić savladao, naš as je imao za čim da žali, ali je dobio podsticaj za najveći turnir belog sporta na kojem je trostruki pobednik.

- Želja mi je bila da krenem dobro, da probijem led u prvom setu pa sam zato malo bio napet. Sa Sandgrenom nisam igrao do sada i trebalo mi je nešto vremena da se naviknem na njegov stil i brzinu. Sunce je bilo nisko, to nam je malo smetalo, ali sve je to Vimbldon. Verujem u sebe, ohrabrio me je i dobar rezultat u Kvinsu - bili su prve Đokovićevi utisci. 

Najviše pobeda

na Vimbldonu

92: Federer

84: Konors

71: Beker

63: Sampras

59: Mekinro

59: Đoković

Juče, kada je branilac trofeja Rodžer Federer lako prošao u drugo kolo protiv našeg Dušana Lajovića, zabeležismo da je učinak švajcarskog asa na početku Vimbldona 17-3, a na svim grend slem turnirima 67-6. Đokovićev bilans u prvom kolu na najčuvenijoj teniskoj travi je 14-0, a ukupno 54-2 (odmah je ispao samo na Australijan openu, 2005. i 2006).

Sledeći protivnik biće mu Argentinac Orasio Zebaljos (126. mesto), koji je teškom mukom savladao zemljaka Gvida Andreocija (105) sa 4:6, 7:6 (7:1), 6:4, 6:4 posle više od tri časa igre. Đoković ga je pobedio u jedinom prethodnom međusobnom duelu. Bilo je to početkom prošle godine na putu ka trofeju u Dohi, u drugom kolu sa 6:3, 6:4. 

Ako ga savlada ponovo, sastao bi se u trećem kolu s pobednikom duela Amerikanca Bredlija Klana (168), koji je prošao i tri kvalifikaciona meča, i Kajla Edmunda (17), najveće domaće nade u odsustvu nezalečenog Endija Mareja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online