Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.06.2018.
05:05
Vestionline A

Đoković: Dobro poznajem Čekinata, nema opuštanja!

Novak Đoković kaže da je u meču protiv Fernanda Verdaska na Rolan Garosu najvažnije bilo izdržati pritisak na početku i istakao da je posle osvajanja prvog seta sve krenulo "na njegovu vodenicu".

EPA/IAN LANGSDON
Borba za novo polufinale: Novak Đoković

- Ako se rezultatski gleda, da, rutinska pobeda, ali daleko od toga... Trebalo je izdržati nalete Verdaska, pogotovo u početku meča. Verdasko je izašao na teren s namerom da pobedi i nije bio previše pod utiskom važnosti meča ili stadiona, bio je on nebrojano puta u takvim situacijama, bio je TOP 10 igrač, tako da zna kako da se postavi. Dobio je Dimitrova u prošlom kolu i videlo se na njegovom licu kada je izašao na teren da veruje da može da pobedi. Tako da je bilo jako bitno izdržati taj pritisak u prva tri gema koja su trajala gotovo pola sata - rekao je Đoković.

Srpski teniser je izneo da je imao osećaj da je fizički dobro i da, ako se meč produži, ima bolju šansu za trijumf.

- Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč, timski, porazgovarali smo, međutim treba sve to sprovesti u delo, ali to nije lako pogotovo kada je igrač preko puta mreže nadahnut u početku. Zato je bilo jako bitno izdržati, biti čvrst... Taj prvi set je prevagnuo na moju stranu. Kada sam dobio prvi set osetio sam malo više slobode, malo manje pritiska i onda je sve krenulo na moju vodenicu - dodao je Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenađenje pobedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3. 

- Ja ću definitivno njega gledati kao da je iz vrha jer za četvrtfinale gren slema moraš da poseduješ kvalitet i on je taj kvalitet pokazao danas. Neće imati šta da izgubi, on je sigurno jako zadovoljan ovim rezultatom... Verujem da će izaći na teren da pokuša da iznenadi.

Đoković je naveo da je dosta puta trenirao s Italijanom, koji je trenutno na 72. mestu na ATP listi.

- Poznajemo se dobro, on je jako fin momak, radi dosta, vredan je, takva mu je i igra. On je radilica, dosta se trudi, bori, ne daje dosta lakih poena, mora da se zaradi pobeda - rekao je Đoković.

On je izneo da, iako nisu do sada odigrali nijedan zvaničan meč, poznaje igru Ćekinata.

- Kao i što on poznaje moju... Neće biti mnogo iznenađenja. Ovo će biti novo iskustvo za njega, za mene ne jer sam mnogo puta bio u ovoj situaciji, u četvrfinalu gren slema. Ali, treba biti oprezan od početka. On će pokušati da igra tenis života i da pobedi - rekao je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online