Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.07.2010.
18:37
Vestionline A

"Srbija na korak od trijumfa"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da veruje da se naš nacionalni tim nalazi na korak od plasmana u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa, dok je izbornik Hrvatske Goran Prpić rekao da su za pobedu njegovog tima nad Srbijom potrebne dobre igre Marina Čilića i Ivana Ljubičića u sutrašnjim singl duelima.

Srbija je povela 2:1 protiv Hrvatske u četvrtfinalu Dejvis kupa, pošto su ranije danas Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević pobedili Marina Čilića i Ivana Dodiga rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

"Poveli smo 2:1 i imamo veliku psihološku prednosti. Čini mi se da selektor Hrvatske Goran Prpić ima težak zadatak. Čilić je zaista iscrpljen. Dao bih veliku prednost srpskom timu. Videćemo kako ću da postavim taktiku. đoković će sigurno igrati, a za ostalo ćemo da vidimo. Ima vremena za neke promene", rekao je Obradović.

Janko Tipsarević je istakao da je Nenad Zimonjić vodio igru.

"Ja sam ga dobro pratio. Odlično smo odigrali i zasluženo smo pobedili".

Zimonjić je naveo da je zadovoljan prikazanom igrom.

"Stvarali smo veliki pritisak na Dodiga, a kasnije i na servis Čilića. Odlično smo reternirali i prisiljavali smo ih da probaju s jačim servisima i većim rizikom. Prezadovoljan sam nivoom igre, koju smo prikazali. Nije lako odigrati ni jedan meč. Nekoliko godina igram s jednim partnerom, a u reprezentaciji moram da se prilagođavam. Imao sam veliku pomoć Tipsarevića. Dobro smo se slagali na terenu", istakao je Zimonjić.

Prpić: Moramo sutra da pobedimo

 

"Nemamo izbora. Ako hoćemo da pobedimo moramo da dobijemo oba sutrašnja meča. Odlučivaće nijanse. čilić je bio nekoliko puta blizu pobede nad đokovićem. Svi znamo šta može Marin i šta može Novak. Nema tu nekih tajni. Možda će da odluče par poena i možemo da se nadamo da će to da bude na našoj strani", rekao je selektor Prpić.

 

Čilić smatra da će imati snaghe za sutrašnji duel sa Novakom Đokovićem.

 

"Oporaviću se do sutra. Protiv đokovića sam igrao u Pekingu. On je tada igrao na vrhunskom nivou, a ja sam možda igrao najbolji tenis karijere. Pružio sam jak otpor. Tako ću i sutra da uđem u meč. Mislim da mogu da mu se suprotstavim. Moram da odigram najbolji meč u životu", istakao je Čilić.

Marin Čilić je sinoć pobedio Viktora Troickog rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2, dok je Novak Đoković nadigrao Ivana Ljubičića 7:6, 6:4, 6:1.

Nedeljni program od 12,00 časova otvoriće đoković i čilić, a u poslednjem meču četvrtfinalnog duela trebalo bi da igraju Troicki i Ljubičić. Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa pobednikom meča između Čilea i Češke.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online