Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.05.2017.
07:13
Vestionline A

Kako Agasi može da pomogne Đokoviću?

Ono što se danima spekulisalo, u nedelju, posle poraza Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Rimu od Aleksandra Zvereva, dobilo je potvrdu - Andre Agasi će od Rolan Garosa da bude u boksu drugog reketa sveta. Amerikanac je veliko ime, veliki šampion, ali neiskusan u trenerskim vodama. Ali, ni Boris Beker nije imao trenerskog staža pre Novaka, pa se ta trogodišnja saradnja pokazala kao fantastična.

Tanjug/AP
Vraća se u "beli sport": Andre Agasi, nekada najbolji teniser planete, novi je trener Novaka Đokovića

Poznati teniski analitičar Piter Bodo u tekstu na "ESPN" pod nazivom "Kako Andre Agasi može da pomogne Đokoviću", pokušao je da da odgovor koje mnoge zanima - Šta Amerikanac može da promeni u igri našag asa.

- Pre godinu dana, Novak je bio nepobediv, ali posle osvajanja titule na Rolan Garosu kreće pad Srbina. Sada Đoković želi da povrati izgubljeni sjaj. Pitanje je da li Novak želi da mu Andre pomogne u igri ili životu - počinje Bodo i cititra Novakovu izjavu posle rimskog finala.

- Imam ogromno poštovanje prema Andreu kao osobu, ali i kao igraču. Neverovatno dobro razume igru. S druge strane, on gaji porodične vrednosti. On je upleten u filatropiju. On može da doprinese mom životu i van terena - rekao je Đoković.

Bodo piše:

- Agasi je aktivan preduzetnik, filantrop i veliki zagovornik obrazovanje dece. Sa Štefi Graf ima dvoje dece, a sin mu je perspektivan bejzbol igrač. S druge strane, Novak, koji je u ponedeljak napunio 30 godina luta. Njegov privatni život mora da se nađe pod lupom. Nedavno je otpustio ceo stručni štab, a u Madridu je uz njega bio brat Marko i trudna supruga Jelena i "guru" savetnik Pepe Imaz.

Analitičar "ESPN" navodi izjavu kolege Trejsija Ostina, koji je rekao da Novakova povezanost sa Pepeom Imazom, može da bude problem u saradnji sa Agasijem, kao i generacijski jaz, ali i različiti način uloge roditelja, koji ima legendarni Amerikanac. On se pita zašto je Agasi prihvatio ovaj posao?

- Najočigledni razlog je samilost. Novak je potražio pomoć Agasija, a Andre veruje da može da mu pomogne. Kada je Agasi pao na 141. mesto na ATP listi 1997. godine, svi su ga otpisali, ali je posle toga uspeo da osvoji pet od svojih osam Grend slem kruna. Agasi će Novaku da bude drugi "supeheroj" posle Borisa Bekera. Nemac je napustio Novaka krajem prošle godine kada je osetio da Srbin nije više posvećen tenisu. U Agasiju, Novak vidi rešenje, novu energiju. Ako je nedostatak motivacije, a verovatno je to razlog Novakovog pada, onda to mora da se zaseče u korenu. A tu Andre može najviše da pomogne Đokoviću - završava analizu Bodo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online