Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.01.2017.
19:22
Vestionline, b92.net A

"Teško će neko da ponovi Đokovićev uspeh"

Iako je rezultatski Novak Đoković u 2016. godini imao slabije rezultate nego u neponovljivoj 2015. godini, naš as je u sezoni za nama uspeo da bude vladar svih četiri Grend slema turnira, što je poduhvat koji od Roda Lejvera niko ne može da se podiči. Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić smatra da će "Novak slem" još dugo da bude nemoguća misija za tenisere.

youtube.com/Tennis Love
Novak Đoković i Nenad Zimonjić prethodnih sezona činili su srpski dubl u Dejvis kup reprezentaciji

- Sezona je bila fenomenalna, ostvario je nešto što nisu u svetu tenisa od Roda Lejvera. Teško da će skoro neko opet osvojiti sva četiri Grend slema u nizu. Toliko je dugo bio na prvoj poziciji, sigurno da kao što je Novak bio željan te prve pozicije i gladan tog uspeha, sigurno je i Marej bio u toj situaciji. Kao i Novak, imao je njih trojicu da ga motivišu da to prevaziđe. Kao što je Novak imao Nadala i Federera, Marej je imao svoju trojicu. S druge strane, Noletu se desio peh sa povredom pred Olimpijske igre. Sve su to stvari koje su uticale na konačan ishod. Najvažnije za Novaka je da bude zdrav i motivisan, a rezultati neće izostati. Daće sve od sebe da se vrati na prvo mesto. Zbog rasporeda turnira i načina na koji su osvajali bodove, teško je očekivati da će pre Vimbldona doći na tu poziciju. Ali ko zna, svašta je moguće, ja mu želim da bude zdrav, a rezultati će biti tu - rekao je Zimonjić u intervjuu za b92.net.

U protekloj sezoni, Zimonjić nije imao toliko uspeha.

- Nije mi bila najbolja godina, ako ne najgora onda sigurno jedna od dve najgore sezone u karijeri. Dosta pehova, povreda, slabih rezultata iz više razloga. Ali što je najvažnije, sad sam zdrav, imam veliku želju i motivaciju za naporan rad da bih se vratio tamo gde sam bio. Mislim da i dalje mogu to da ostvarim. Početak sezone će biti neizvestan, moraću da igram sa različitim partnerima dok se ne budem probio u prvih 30 na svetu, a onda da probam da nađem stalnog partnera da igramo više turnira zajedno - istakao je Zimonjić, koji će da predvodi Srbiju protiv Rusije u Dejvis kupu.

- Meni je reprezentacija uvek bila jedan od primarnih ciljeva, igram od 1995, rado se odazivam pozivu. Tako će biti i ovog puta. Rusija je mlad, dobar, nezgodan tim, pa je važno da učestvujemo u što jačem sastavu. Igra se odmah posle Australijan opena, mala je promena rasporeda u odnosu na ranije godine, drugo kolo je odmah posle Majamija, to je već april. Potencijalni protivnici su Španci kod kuće, ili Hrvati u gostima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online