Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.12.2016.
09:10 >> 01:17h
Vestionline, TSS A

Tako razmišlja šampion: Evo šta je rekao Kecmanović o profesionalnoj karijeri

Nova velika nada srpskog tenisa je najbolji junior sveta Miomir Kecmanović, koji je nakon osvajanja turnira Edi Her uspeo da odbrani i trofej na Oranž Bolu postavši tako tek treći igrač koji je dva puta uzastopno slavio na ovom takmičenju.

teniskisavez.com
Na Floridi umesto trofeja pobednik dobija posudu sa pomorandžama

17-godišnji Srbin očigledno nema nameru da se dugo zadržava u juniorskoj konkurenciji, već mu je cilj da što pre postane profesionalac, što je potvrdio i u intervjuu datom za zvaničan sajt Teniskog saveza Srbije. 

- Izuzetno sam srećan i zadovoljan svim što sam uradio u poslednjih mesec dana, ali i tokom cele ove godine. Iza mene su odlični mečevi, velike pobede, trofeji, dolazak na prvo mesto ITF liste. Radio sam mnogo i naporno da bi došao do svih ovih rezultata i na kraju sav taj radi i trud se isplatio. Znam da sam napravio nešto izuzetno, ali još nisam sve kockice tog uspeha složio u glavi. Za par dana ću, svakako  postati svestan veličine tog uspeha i podviga. Ali, pre svega želim da se dobro odmorim. Čini mi se da nisam toliko umoran fizički, ali ovaj pritisak koji sam sebi nametnuo, uzima danak. U svakom slučaju ponosan sam na ovo što sam postigao. Kažu, ušao si u tenisku istoriju. Ako je tako – lepo. Međutim, svi ovi uspesi, zapravo, obavezuju me da još više i bolje radim. Odabrao sam svoj put, put tenisera i sada nema povratka, niti nekog samozadovoljstva. Sport je takav, tera te neprestano napred. Na rad, i rad, i rad… - kaže  Kecmanović.
 

Oranž Bol je za mlade tenisere nezvanično svetsko prvenstvo. Po teniskoj skali odmah je iza četiri Grend slema. U finalu 2015. Kecmanovič je bio najmlađi učesnik ikada finala ovog turnira, za trofej se borio protiv aktuelnog vicešampiona, ove godine Miomir je branio trofej kao najbolji junir sveta. Koje finale je bilo teže? 
 
- Oba finala imaju svoju težinu i svoju putanju. Oba su bila podjednako teška, ali i veliki izazov. Mislim da je za mene odbrana titule bila teža. Prošle godine nisam bio favorit na ovom turniru, a onda je to daleko lakši put jer protivnici ne obraćaju pažnju, odnosno više svoju ambiciju usmeravaju na favorite. Prošle godine sam u finalu bio bolji od branioca titule, sada sam ja branio titulu. Uz to, na turnir sam došao kao izrazuiti favorit i svi moji protivnici pružali su svoj maksimum kako bi me skinuli s trona. S druge strane na turnir sam stigao sa pozicije broj jedan, a posle uspeha na prethodnim turnirima, pa su moji protivnici zazirali od mene. Znam po sebi da je takva pozicija, u kojoj sam ja bio i olakšavajuća i otežavajuća. Srećom, sve je bilo izbalansirano. Znao sam da ukoliko ostanem mentalno jak, koncentrisan do maksimuma i miran, doći do željenog rezultata, do trofeja i istorije. To je sada tu i jako sam srećan. Ovo je potvrda da mogu mnogo, da imam šampionsku nit i sada je vreme da uz nastavak velikog rada, sve ovo što sam uradio kao junior jednog dana uradim i u profi vodama, jer to je moj san, cilj i zbog toga se i bavim ovim poslom – ističe Kecmanović. 
 

U 2016. osvojio je velika juniorska svetska takmičenja: Princ Džordž kup (Grade 1), Meksiko, Edi Her, Oranž Boul, odigrao finale gren slem takmičenja u Njujorku – US Open, igrao polufinale Junior Mastersa u Kini, finale Osaka kupa. Godinu završava kao najbolji junior planete koji je u samom finišu sezone nanizao četiri trofeja, tri singla (Mekisko, Edi Her i Oranž Bol) i dubl (Edi Her).  U 2016. igrao je i profi turnire iz fjučers serije, nalazi se na 792. mestu ATP liste, bio je deo Dejvis kup tima Srbije na Dejvis kup meču  Srbija – Velika Britanija (jul 2016, Beograd, Tašmajdan). 

Kakve su ambicije Kecmanovića u sezoni 2017?
 
- Moja ambicija u tenisu je od prvog dana kada sam počeo da igram turnire, da budem najbolji. Zbog toga sebi uvek postavljam nove, veće, zahtevnije ciljeve. U narednoj godini ću akcenat staviti na profi turnire. I u toku 2016. igrao sam fjučerse, osvojio titulu u dublu, igrao finale singla gde sam bio na korak od titule. Prelaz iz juniorske u seniorsku konkurenciju, kažu, može biti traumatičan za mladog tenisera. Ali, ja volim izazove. Oni me teraju napred. Profi turniri su normalan sled u razvoju svakog tenisera. Taj put su prošli svi, od prosečnih do onih vrhunskih tenisera. Pa ko uspe. Ja sam uveren da ću uspeti – zaključio je dijamant svetskog i srpskog tenisa Miomir Kecmanović. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online