Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.11.2016.
17:52
Vestionline A

Englez nastavlja hajku protiv Đokovića tekstom u kom se žali i na uvrede navijača

Nije bilo dovoljno što su ga provocirali na konferenciji za medije već engleski novinari hajku protiv Novaka Đokovića nastavljaju i svojim komentarima u medijima za koje rade, a nema sumnje da će tako biti sve do okončanja turnira u Londonu.

Reuters
Englezi su se nadali da će im Novak ćutati doveka i da će biti "džak za udaranje"

Tako je novinar Mirora Nil Mekleman dao svoje viđenje situacije, koju je upravo on proizveo, uporedivši Novaka Đokovića sa Leom Mesijem ili Kristijanom Ronaldom.

- Zamislite da Mesi ili Ronaldo šutnu loptu u publiku i potom se žale zbog pitanja koja bi trebalo ili ne bi trebalo da im se postavljaju na konferencijama. Upravo to se desilo u nedelju Novaku Đokoviću. Svetski broj dva je ispalio lopticu u publiku koja je proletela pored njegovog boksa u pala među gledaoceu “O2” Areni, a potom je bio uvređen kada sam ga pitao da li je svestan da je zbog toga mogao da zaradi diskvalifikaciju. Svaki sportista ima pravo da pokaže frustraciju u žaru borbe, Đoković je tada izgubio set iako je spasio šest set lopti pre toga, ali to obično rade na kraju meča. Međutim, ne i osvajač 12 Grend slem titula, a čini se da smatra i da ne bi trebalo da bude pitan za svoje reakcije - objašnjava Mekleman i nastavlja u sličnom tonu:

-Problem sa Đokovićem i njegovim ponašanjem desio se i u Rimu i na Rolan Garosu kada je takođe bacao reket. Kada sam ga pitao u vezi svega toga rekao mi je “Vi ste neverovatni, uvek insistirate na ovim stvarima”, a moj logičan odgovor bio je “Ti i dalje radiš te stvari”. Pokušavao sam da ostanem profesionalan i samo sam želeo da mi odgovori na pitanje o njegovom ponašanju na terenu i onome šta je uradio. NIje mi bila namera da ponavljam pitanje da je odgovorio prvi put. Moja pitanja izazvala su burnu reakciju koju su inicirali Đokovićevi fanovi na društvenim mrežama, potom i nekih kolega novinara, pa čak i nekoliko navijača Rodžera Federera. Tenis je sport u kom igrači imaju neverovatnu lojalnost od strane navijača.

Potom Englez nastavlja sa žalopojkama zbog uvreda koje je dobio na društvenim mrežama

- Kada pišete ili kažete nešto kontraverzno kreće lavina uvreda na društvenim mrežama. Đoković je prijatelj sa bivšim teniserom Pepeom Imazom koji propoveda “mir i ljubav”, a ja nisam to osećao sinoć od strane njegovih navijača. Posle nekoliko problematičnih meseci i pitanja u vezi Imaza u Parizu Đoković je u London došao spreman za konfrontaciju. Na primer u petak na konferenciji za medije moj kolega iz lista San postavio je potpuno logično pitanje “Da li smatra da se vraća u top formu fizički i mentalno”, a usledio je odgovor “Zašto me to pitate? Ja sam u normalnom stanju svakog dana”.

Mekleman na kraju svog teksta tvrdi da konfrontacija sa Đokovićem nema nikakve veze sa tim što Srbin i Britanac trenutno vode borbu za mesto broj jedan na ATP listi.

- Ne znam da li on misli da britanski novinari imaju nešto protiv njega jer se nadmeće sa Endijem Merejom za prvo mesto. Britanski novinari postavljaju teška pitanja, neki od teniskih reportera su nešto više od putujućih grupija, a ista pitanja bi bila postavljanja Mareju, Federeru ili Nadali da se ponašaju isto kao Đoković. I svi mi imamo priču, nije to smao pisanje o forhendima i bekhendima. Kada Đoković igra najbolje što zna mislim da je najbolji teniser na svetu, ali njegov pad posle kompletiranja Grend slema u junu je definitivno priča sezone, a ponašanje van terena je deo toga.

Za kraj Englez je imao samo još jednu konstataciju.

- Ako ne želi da ga pitamo o slanju loptice u publiku, onda neka ne radi to.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online