Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.09.2016.
20:32 >> 03:51h
Vestionline A

Novak u sedmom finalu US opena posle čudnog meča sa Monfisom

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković plasirao se u sedmo finale US opena i u nedelju će igrati za treću krunu u Njujorku protiv Stena Vavrinke, koji je posle četiri seta bio bolji od Keija Nišikorija. Posle jednog od najčudnijih mečeva u ovoj sezoni, naš as je slavio protiv Francuza, Gaela Monfisa - 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:2), za dva sata i 35 minuta igre.

Reuters
U nedelju brani krunu u Njujorku: Novak Đoković i 13. put je dobio Gaela Monfisa

Publika na stadionu "Artur Eš" nije mogla da uživa u igri, obojica su se mučila, imali povrede, ali na kraju "gladijator" Novak je izašao kao pobednik. Imao je Srbin problema sa ramenima, tražio je pomoć fiziterapeuta. S druge strane, sparina u Njujorku (igralo se na temperaturi od 31 stepen), nije odgovarala Francuzu, koji je pravio velike pauze tokom poena.

Imao je Novak 2:0 i setovima i 2:0 u trećem gemu, ali je onda pao, dozvolio umornom Monfisa da se vrati u set, smanji na 2:1. Ipak, sredinom četvrtog seta, Đoković je drugim brejkom slomio otpor 12. tenisera sveta i plasirao se u treće finale Grend slema ove sezone. 

Bila je ovo 13. pobeda našeg asa u duelu sa Francuzom, koji još nije osetio slast pobede u duelima sa najboljim teniserom sveta.

Novak se muči, noije to onaj isti koji je mleo rivale na Australijan openu i Rolan Garosu, vide se da su povrede uticale na našeg asa, ali je uspeo da se plasira u novo finale i igraće za odbranu krune na US openu, što je uspelo Rodžeru Federeru 2008. godine. Đoković se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, koji su po sedam puta igrali finale u "Velukoj jabuci".

PROČITAJTE TOK MEČA!

8. gem - GOTOVO JE, NOVAK JE U FINALU US OPENA!
7. gem - Novak na gem od finala US opena. Vodi 5:2. Valjda je sada kraj?
6. gem - Novi brejk Novaka. Obojica su na izmaku snage, idemo Nole, još malo...
5. gem - Monfis vraća brejk - 3:2. Novak je zatražio medicinski tajm-aut. Ovaj put je problem Novakove desno rame. Čudan meč u Njujorku.
4. gem - Srbin pravi brejk, prvi u četvrtom setu, vodi 3:1.
3. gem - Novak dobija gem na svoj servis, vodi 2:1. Obojica tenisera se muče, velika je sparina u "Velikoj jabuci", teško se kreću, pogotovo Monfis.
2. gem - Novak nije iskoristio dve vezane brejk lopte, Monfis izjednačuje - 1:1.
1. gem - Posle dosta muke, Novak dobija prvi gem u četvrtom setu. Sada Monfis traži medicinsku pomoć.
ČETVRTI SET
9. gem - Novak propustio tri vezane brejk lopte. Monfis dobija set -  6:3 i smanjuje na 2:1.
8. gem - Spasio je Novak set loptu na svoj servis, uspeo da dobije gem i prekine seriju Monfisa - 3:5.

7. gem - Peti uzastopni gem za Monfisa, Novaku ništa sada ne polati od ruke - 2:5. Novak ima problema sa levim ramenom. Nadamo se da nije ništa ozbiljno...

 

 

6. gem - Kriza Novaka, definitivno. Brejk Monfisa, 4:2 vodi Francuz, a pre 10 mkinuta izgledalo je da je Gael gotov...
5. gem - Proradio je Monfis, igra na sve ili ništa, jače udara lopticu, vraća se u set i meč, vodi 3:2, posle 0:2 u trećem setu.
4. gem - Monfis vraća brejk i nadu da može nešto više da uradi  - 2:2.
3. gem - Monfis uspeva da osvoji prvi gem u trećem setu dobrim servisima - 2:1.
2. gem - Novak nastavlja da gazi, ovaj meč se bliži kraju, Novak će se prošetati do finala.
1. gem - Zvižduci za indisponiranog Monfisa. Novak dobija prvi gem u trećem setu - 1:0.
TREĆI SET
8. gem - Drugi set je trajao samo 28   minuta, dominacija našeg asa, Monfis je u nokdaunu. Novak na korak do sedmog finala US opena.
7. gem - Uspeva Monfis da dobije gem posle pet uzastopnih Novakovih - 5:2.
6. gem - Novak dobija peti uzastopni gem - 5:1. Francuz kao da je izgubio u svlačionici.
5. gem - Novak nastavlja da melje rivala, a publika u Njujorku se smorila, počeli su i zvižduci, Francuz je indisponiran - 4:1.
4. gem - Još jedan siguran gem našeg asa  - 3:1.
3. gem - Drugi uzastopni gem da Novak dobija sa nulom. Brejk već na startu drugog seta. Srbin korača ka sedmom finalu US opena. Šta li radi Vilander sada?
2. gem - Novak lako dobija gem, izjednačnje, u drugom setu - 1:1.
1. gem - Monfis ima čak pet servis greški, a Novak četiri. Monfis uspeva da povede na startu drugog seta - 0:1.
DRUGI SET
9. gem - Imao je Monfis dve vezane brejk lopte da se vrati u set, ali je naš as dobrim servisima ipak uspeo "na mišiće" da osvoji gem i set - 6:3. Prvi set je trajao 37 minuta.
8. gem - Monfis dobija treći uzastopni gem, preti Francuz. Publika se probudila,  na strani Gaela.
7. gem - Malo opuštanje Novaka, gubi svoj servis, ipak i dalje ima veliku prednost - 5:2.
6. gem - Imao je Novak set loptu, ali je Monfis uspeo da stigne do prvog gema na meču - 5:1.
5. gem - Naš as nastavlja da dominira, novi gem  - 5:0, za samo 16 minuta. Da li će Monfis da prođe sa "krompirićem" u prvom setu?
4. gem - Monfis loše servira, što mu je bio glavni adut na ovogodišnjem US openu. Raspala se igra Francuza, Novak gazi - 4:0.
3. gem - Monfis nervozan, greši, Srbin rutinski stiže do vođstva 3:0.
2. gem - Novak koristi prvu brejk loptu i odmah na startu pravi brejk - 2:0. Monfis je poklonio gem našem asu sa dve uzastopne servis greške.
1. gem - Meč je počeo pod otvorenim krovom. Toplo je u Njujorku, ima 31 stepen. Novak servira prvi. Đoković dobija prvi gem na meču - 1:0.

Kladionice nude mizernu kvotu na pobed u našeg asa (od 1,10 do 1,14), dok jedini koji smatra da je Gael gavorit je Mats Vilander, komentator "Eurosporta".

U drugom polufinalnom paru sastaju se Sten Vavrinka i Kei Nišikori. Zanimljivo, da je ovo prvi Grend slem turnir još od 2004. godine da je samo jedan teniser (Novak Đoković) od "velike četvorke" svetskog tenisa.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2016. 03:07
u pravu si, baš su budale, trebali su ostati u srbiji ili otići kod braće rusa i kineza pa da tamo rade za velike pare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online