Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.11.2009.
17:43
Vestionline A

Đoković šampion Bazela

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Bazelu, pošto je u finalu pobedio prvog tenisera sveta Rodžera Federera sa 2:1, po setovim 6:4, 4:6, 6:2. Meč je trajao dva sata i deset minuta.

Od samog starta finala teniseri su pružili ravnopravnu borbu sve do devetog gema (4:4), kada je Đoković napravio brejk, a potom i sigurnim servisom osvojio prvi set sa 6:4.

Na početku drugog dela igre Novak je furiozno krenuo i poveo sa 2:0, ali je i domaći teniser uzvratio istom merom, a onda jednim brejkom pri rezultatu 2:3, pravi prednost koju ne ispušta do kraja seta - 4:6.

Treći odlučujući set počeo je fenomenalno za Srbina, koji je uspeo da veže četiri gema, i uz dva brejka, sigurnim servisom privede meč kraju sa 6:2.

Srbin je trijumfom u Švajcarskoj stigao do 15. titule u karijeri, a četvrte u ovoj sezoni. Federer je u karijeri osvojio 61 trofej, a četiri u ovoj godini.

"Danas sam odigrao najbolji meč na ovom turniru, koji je došao je u pravom trenutku. Velika stvar je pobediti Rodžera u njegovoj zemlji i u njegovom gradu. On je bio pod velikim pritiskom danas. Nadam se da je publika uživala, mislim da smo odigrali odličan meč. Veoma, veoma sam zadovoljan ovom nedeljom", izjavio je 22-godišnji Srbin nakon uzbudljive borbe.
 

Đoković je naglasio kako je na svaki način nastojao da onemogući Švajcarca da preuzme kontrolu nad mečom.


"Kada kontroliše meč Federer je najbolji na svetu i tada može da završi posao veoma brzo. Trudio sam se da budem strpljiv i prebacim pritisak na njega i uspeo sam u tome. Imao sam dobru taktiku i primorao ga da igra udarac više", rekao je Đoković.

Federeru je ovo bilo 85 finale u karijeri i 24 poraz. On je nakon finala rekao da je Đoković bio bolji u odlučujućim trenucima.

"Nema sumnje, razočaravajuće je kada se izgubi finale kod kuće. Propustio sam mnogo šansi i uvek sam bio u rezultatskom zaostatku. Novak je igrao dobro i otežao mi je stvari, a igrao je dobro čak i kada sam dolazio u priliku da preokrenem meč. Bio je ovo težak meč", zaključio je Federer.

Đoković i Troicki u Parizu

Novak Đoković i Viktor Troicki igraće naredne nedelje na ATP turniru u Parizu.

Đoković je na turniru postavljen za trećeg nosioca, a u prvom kolu biće slobodan. 

Troicki će u prvom kolu igrati protiv Francuza Pola-Anrija Matijea.

ATP turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 2.750.000 evra.

Novaku je za pobedu u Bazelu pripala novčana nagrada od 291.700 evra i 500 bodova za ATP listu, dok je Federer dobio 134.000 evra i 300 poena za svetsku rang listu.

Valja napomenuti da su Srbi ove godine u Bazelu dominirali u obe konkurencije. Malo pre Novakovog meča, titulom u dublu okitili su se Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, dok je Viktor Troicki zaustavljen u drugom kolu.

Izgleda da Bazel baš prija srpskim igračima, pa je za očekivati njihov nastup i dogodine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online