Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 31.07.2016.
21:23
Vestionline A

Đoković zaokružio titule na Mastersima na 30, odlična uvertira za OI

Bez izgubljenog seta Novak Đoković je uspeo da osvoji Rodžers kup pošto je u finalu savladao Keija Nišikorija sa 6:3, 7:5, posle jednog sata i 22 minuta igre. Ovo je ujedno 30. titula za srpskog tenisera na Masters turniruma u 43. finalu, čime je samo popravio sopstveni rekord.

Reuters
Četvrti put Novak osvaja Rodžers kup

Od samog starta meča bilo je primetno da je Đoković rešen da baš protiv Nišikorija pokaže svoju najbolju igru na ovom turniru i u tome je uspeo. Samo 32 minuta mu je bilo potrebno da prvi set reši u svoju korist iskoristivši brejk loptu u šestom gemu, a ne dozvolivši rivalu da mu ugrozi servis.

U drugom delu viđena je nešto drugačija slika pošto Novak nije uspeo da sačuva rani brejk, tj. Nišikori je izjednačio na 4:4 i čak poveo sa 5:4 nateravši Đokovića da još više podigne nivo svoje igre. A kada je tako ni najbolji mu ne mogu ništa. Vezao je Srbin još tri gema, među kojima je i jedan brejk (za 6:5).

Kao i u prvom setu nije iskoristio prve dve prilike već je tek treću set loptu pretvorio u pobedu za konačnih 6:3, 7:5.

Ovo je četvrti trofej za Đokovića u Kanadi na Rodžers kupu u pet odigranih finala, a takođe je ove godine došao do četvrtog trofeja na turnirima iz ATP 1000 serije (Indijan Vels, Majami, Madrid, Toronto).

Za trijumf u Torontu srpski teniser je zaradio 782.525 američkih dolara, ali i dodatnih 400 bodova za ATP listu pošto je prošle godine u Montrealu poražen u finalu.

Tok meča:

Drugi set:

12. gem - Dve vezane lopte za trijumf na turniru i to bez izgubljenog seta imao je Novak na 40:15, ali je Nišikori uspeo da izjednači na 40:40. I ovog puta je treća bila sreća, sledeća dva poena je osvojio i rešio meč u svoju korist
11. gem - Novi brejk srpskog tenisera, serviraće za pobedu i trijumf na turniru - 6:5
10. gem - Igraće se na razliku, bez izgubljenog poena Đoković poravnava - 5:5
9. gem - Imao je Novak dve dobre prilike da uvede ovaj gem u neizvesnost, ali promašio je ono što inače ne promašuje - 4:5
8. gem - Izjednačio je Novak bez previše problema, zaboravio je prethodni izgubljeni servis gem - 4:4
7. gem - Bez izgubljenog poena Nišikori osvja gem i vraća prednost na svoju stranu - 3:4
6. gem - Prvi put je Kei imao brejk lopte i to tri vezane, iskoristio je drugu - 3:3
5. gem - Nišikori nije klonuo duhom, pokušava da se vrati u meč - 3:2
4. gem - I dalje nema brejk lopte za Nišikorija. Đokovića čak nije poremetilo ni to što je sa tribina dobio bračnu ponudu i to od muškarca - 3:1
3. gem - Ponovo Novak pravi brejk i sigurno gazi ka trijumfu - 2:1
2. gem - Nastavlja naš igrač sa odličnim servisima, ne dozvoljava protivniku šansu za brejk
1. gem - Nišikori prvi pu u meču vodi - 0:1

Prvi set:

9. gem - Za Novaka je bila treća sreća, iskoristio je Đoković treću set loptu i rezultatom 6:3 rešava u svoju korist ovaj deo meča. Imao je srpski teniser čak 85% ubačenog prvog servisa što je i ključ. Prvi set je trajao samo 31 minut

8. gem - Spasio je Japanac jednu set loptu, ali sada će Đoković servirati za set - 5:3
7. gem - Srbin potvrđuje brejk i dolazi na samo jedan gem od prvog seta - 5:2
6. gem - Evo i prvog brejka, pravi ga Novak - 4:2
5. gem - Đokovića odlično služi servis, sa lakoćom osvaja svoje gemove - 3:2
4. gem - As udarcem Nišikori dobija svoj drugi gem - 2:2
3. gem - Nišikori i dalje nije osvojio poen na Đokovićev servis - 2:1
2. gem - Nišikori uzvraća, bez brejk lopti za Novaka - 1:1

1. gem - Bez izgubljenog poena Novak osvaka prvi gem - 1:0

Protivnik najboljeg tenisera sveta biće Japanac Kei Nišikori kog je ove godine savladao već četiri puta, dva puta na betonu (Australijan Open, Majami) i dva puta na šljaci (Madrid, Rim). Do sada su dva tenisera odigrala ukupno 11 međusobnih duela, a čak devet puta je bolji bio naš igrač, koji je u seriji od sedam uzastopnih trijumfa. Japanac je poslednji put savladao Novaka pre skoro dve godine u polufinalu Ju Es Opena.

Što se tiče partija u Kanadi, gde će igrati peto finale za četvrti trofej, moglo bi da se kaže da Đoković ne blista, ali rutinski pobeđuje, gotovo sa pola snage. Najveći problem stvara mu njegov servis, ali to nadoknađuje odličnim riternima kojima dovodi do ludila protivnike.

Ovaj meč biće ujedno i poslednji za oba tenisera pred odlazak u Rio de Žaneiri na Olimpijske igre na kojima obojica imaju visoke ciljeve.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2016. 06:51
Ако не грешим,Ђоле је први тенисер који има више освојиних мастерса него година живота.Само напред Ђоле.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online