Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.07.2016.
11:46
Vestionline A

Prvi Rus u kući slavnih!

Bivši prvi reketi sveta, Žistin Enan i Marat Safin primljeni su u tenisku Kuću slavnih. Belgijanku i Rusa su na travnatom terenu u Njuportu predstavile legende Monika Seleš i Džimi Konors.

Reuters
Marat Safin kao pobednik Australijan opena 2005.g.

Konors, koji je 1998. godine primljen u Kuću slavnih, rekao je da je Safin emotivan i da je sa "mnogo strasti igrao tenis". Seleš, koja je primljena 2009. godine, podsetila je na jednoručni bekhend Enan, rekavši da je to "bez svake sumnje jedan od potpisa u teniskoj istoriji". 

Safin je osvojio 15 titula, od kojih dva Grend slema, US Open i Australijan open, a u novembru 2000. godine bio je prvi teniser sveta. On je bio nepredvidiva i jedna od najvećih zvezda tenisa. U prvi plan je izbio pobedom nad Pitom Samprasom u finalu US Opena 2000. godine. Često je tokom mečeva lomio rekete i davao kontroverzne izjave. Safin je zabavljao publiku svojim govorom. 

- Želeo bih da se zahvalim svima koji su prestali da me kažnjavaju zbog bacanja i lomljenja reketa - rekao je 36-godišnji Safin, koji je prvi Rus u teniskoj Kući slavnih.

Mnogi poznavaoci tenisa smatraju da je velika nepravda učinjena prema Jevgeniju Kafeljnikovu, koji je osvojio sve što je u tenisu moglo da se osvoji (pored 2 Grend slema, osvojio je i Olimpijsko zlato u singlu, kao i Dejvis kup), ali mu još uvek nije ukazana počast time što će biti član Kuće slavnih.

Enan je prva igračica iz Belgije u Kući slavnih. Osvojila je 43 titule, od kojih sedam Gren slem trofeja, četiri Rolan Garosa, dva US Opena i Australijan open, kao i Fed kup i zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine u Atini. Provela je 117. nedelja na prvom mestu WTA liste, a 2003. 2006. i 2007. godinu završila je na prvom mestu. Ona je rekla da je bila inspirisana gledajući Moniku Seleš. 

Francuskinja Ameli Morezmo je predstavljena kao novi član Kuće slavnih. Ona je primljena prošle godine, ali je propustila ceremoniju zbog rodjenja svog prvog deteta. 

- Da, malo sam zakasnila, ali vredelo je - rekla je Morezmo, koja je između ostalog osvojila titule na Vimbldonu i Australijan openu. Ona se na kraju svog govora rasplakala kada je pričala o terorističkim napadima u Francuskoj. 

Nedelja 17.07.2016. 12:18
marat safin nije rus nego tatar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online