Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.06.2010.
17:09 >> 19:28h
Vestionline A

Soderling i Nadal u finalu Rolan Garosa

Švedski teniser Robin Soderling izborio je svoje drugo uzastopno finale na Rolan Garosu u Parizu, pošto je u polufinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha u pet setova, rezultatom 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3 za skoro tri i po sata igre.

Oba tenisera osvajala su gemove na svoje servise u prvom setu do rezultata 3:2 za Soderlinga. Šveđanin je tada napravio brejk, a onda sigurnom igrom osvojio prvi set rezultatom 6:3. Berdih je zaigrao angažovanije u drugom setu i pri vođstvu od 2:1 oduzeo gem na servis protivnika. Češki teniser je potom sigurnim servisom osvojio gem i stigao do vođstva od 4:1. Berdih je zadržao prednost od tri gema do kraja drugog seta i zasluženo je stigao do izjednačenja.

Velika borba je viđena u trećem setu. Soderling je poveo 1:0, ali je Berdih osvojio tri uzastopna gema. Soderling je potom napravio seriju od 3:0 i poveo 4:3. Igrači su osvajali gemove na svoje servise do rezultata 5:5. Čeh je napravio brejk, a onda je sigurnim servisima stigao do vođstva od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu oba tenisera osvajala su gemove na svoje servise do rezultata 2:2. Soderling je ponovo "ušao u udarac", osvojio tri uzastopna gema i poveo 5:2. Šveđanin je zadržao prednost od tri gema i stigao je do izjednačenja u setovima.

Soderling bolje otvara odlučujući set i na početku odmah pravi brejk, ali Berdih odmah uzvraća ri-brejkom. Ključni momenat meča dogodio se u sedmom gemu kada je Šveđanin još jednom oduzeo servis Čehu i potom bez problema do kraja sačuvao prednost.

"Berdih je igrao sjajno...imao sam puno problema sa njegovim jakim i ravnim udarcima. Ne mogu da verujem šta mi se dešava...ovo je poput sna. Ne interesuje me previše sa kom ću igrati u finalu...neka pobedi bolji, a ja ću ga svakako čekati u borbi za trofej", rekao je posle meča Soderling, koji je na prošlogodišnjem Rolan Garosu u polufinalu izbacio Španca Rafaela Nadala.

Drugi teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u finale grend slem turnira, Rolan Garosa, pošto je polufinalu pobedio Austrijanca Jirgena Melcera rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 7:6 (5).

Nadal je bez problema rešio prva dva seta protiv Melcera, kojem je polufinale RG najveći uspeh u karijeri. "Kralj šljake" je dominirao sve do završnice trećeg dela kada je Melcer napravio "brejk" u trenutku kada je Španac servirao za meč pri rezultatu 5:4. Melcer je potom poveo sa 6:5 i produžio nadu da u polufinalu može do velikog prokreta kao protiv Novaka Đokovića u prethodnoj rundi. Međutim, Nadal nije dozvolio iznenađenje i trijumfovao je u taj-brejku sa 8:6, iako je Melcer vodio sa 2:0.

Nadalu će ovo biti peto finale u poslednjih šest godina i šansa da po peti put podigne pobednički pehar u Parizu.

Sestre Vilijams osvojile Rolan Garos

 

Prve dve teniserke sveta, američke sestre Serena i Venus Vilijams, osvojile su drugi gren slem turnir sezone, Rolan Garos u konkurenciji dublova.

 

Sestre Vilijams pobedile su u petak u finalu češko-slovenački par, Kveta Peške - Katarina Srebotnik u dva seta, rezultatom 6:2, 6:3. Ovaj trijumf im je obezbedio i prvo mesto na rang listi u dubl konkurenciji. Serena je tako postala tek šesta igračica u istoriji koja je u isto vreme prva i u singlu i u dublu.

 

Serena i Venus su uspele da osvoje Rolan Garos posle 11 godina, a u dosadašnjih 12 dubl finala na grend slem turnirima imaju maksimalan učinak. Njih dve su u januaru trijumfovale i na Australijan Openu (4. put), a pre toga na US Openu (2 puta) i Vimbldonu (4 puta).

 

Uz trofej, sestre Vilijams podeliće i ček na 390.000 dolara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online