Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.04.2016.
15:44
P. Vranešević - Vestionline A

Kako zadovoljiti Srbe?

Iako je najbolja srpska teniserka svih vremena i jedna od najpopularnijih sportistkinja današnjice, Ana Ivanović danas smatra da nikada kod svojih sunarodnika nije bila omiljena koliko bi to moglo da se očekuje za nekog tako uspešnog promotera svoje zemlje.

instagram.com
Ana u patriotskom zanosu

Oprostićemo Švajniju što je Nemac...

Ana Ivanović je jedina srpska teniserka koja je osvojila Grend slem turnir (Rolan Garos u Parizu 2008. godine, kada je i postala zvanično najbolja teniserka na planeti). Taj turnir, san svakog teniskog početnika, osvojila je pod zastavom Srbije, uz puštanje "Bože pravde" (slike suza radosti i ponosa na njenom lepom licu obišle su ceo svet). Nije loše za promociju jedne zemlje, zar ne?

Ana je 10 godina igrala za reprezentaciju Srbije (najveći uspeh je finale FED kupa, tj. drugo mesto na svetu, takođe uspeh koji ćemo teško ponoviti). Svoj patriotizam pokazuje tako što na turnirima igra pod zastavom rodne zemlje, iako bi se najbogatije države otimale da uzme njihovo državljanstvo.

Sada je odlučila da završi sa tim poglavljem svoje teniske karijere, navodeći kao razlog "napade na nju, i kada igra i kada ne igra za reprezentaciju". Ne ulazeći u to da li je Ana u pravu ili ne, činjenica je da jedna od najboljih sportistkinja ove zemlje tvrdi ne oseća ljubav srpske javnosti.

Da li nam smeta što je uglavnom za momke birala strance, pa će se tako uskoro i udati za čuvenog nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera? Međutim, venčanje će se obaviti u Beogradu, a i Švajniju ćemo verovatno oprostiti što je Nemac, samo ako izjavi da je Srbija najlepša zemlja, a sarma najbolje jelo, zar ne?

Najlepša ambasadorka UNICEF-a

Ne razumem zašto nam nije dovoljno sve ono što je Ivanovićeva uradila za promociju tenisa u našoj zemlji, naročito zato što je Anino ponašanje uvek bilo za primer. Čak je i Teniski savez Srbije, u pokušaju da ublaži negativne komentare na Aninu odluku, morao posebno da istakne i njen angažman u UNICEF-u u radu sa decom, pre svega kao promotera velike akcije "Škola bez nasilja".

Na kraju, u pokušaju da odgovorim na pitanje iz naslova, jedino što mogu da kažem jeste: Zadovoljiti srpsku javnost je vraški težak zadatak ako se ne služite populističkim trikovima. Ana Ivanović će nastaviti da vredno radi i da svojom popularnošću promoviše Srbiju u svetu, a mi možemo da izaberemo da li ćemo iz fotelje da uživamo u njenom tenisu, ili ćemo omalovažavati nekoga ko je sav svoj uspeh postigao ogromnim trudom i na koga bi trebalo da se ugledamo.

Ja biram ovo prvo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online