Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 10.03.2016.
13:10
Vestionline A

Žestok napad na Ruskinju: Mračna prošlost Šarapove...

Skandal sa Marijom Šarapovom i dalje je tema broj 1 u svetskim medijima. Bura izazvana dopingom najpopularnije teniserke današnjice bacila je ljagu na "beli sport". Dok jedni smatraju da nije bila namera Ruskinje da koristi nedozvoljena sredstva, drugi misle suprotno. Britanski tabloid "Dejli mejl" se žestoko obrušio na Ruskinju.

Reuters
Jedni je kude, drugi brane, istina je negde između: Marija Šarapova 

Tekst poznatog novinara Dejvida Džonsa otkriva mračne detalje iz prošlosti Marije Šarapove. On tvrdi da je lepa Maša prevarant.

- Ne dajte da vas to zavara. Svaki pokret, uzdah, svaki pokajnički izraz lica je zapravo cinična koreografija kako bi se sačuvali sponzorski ugovori koji vrede više od 20 miliona godišnje. Njena gluma nije imala uspeha, obzirom na to da su kompanije poput "Najka" i "Poršea" suspendovale svoje ugovore sa Ruskinjom - piše "Dejli mejl".

- Verovatno se pitate zašto bi neko rizikovao toliko bogatstvo zbog pilula? Pratim njegu karijeru od 17 godine i mislm da mogu da imam odgovor na ovo pitanje - navodi Džons u tekstu i nastavlja:

- Počnimo od njenog detinjstva. Šarapova je bila problematično dete, toliko da je to išlo do nivoa disfunkcionalnog. Njeni roditelji Juri i Jelena pobegli su iz Černobilja i preselili se u Sibir malo pre njenog rođenja 1987. godine. Prema njenoj priči, pobegli su zbog nuklearne katastrofe, ali prijatelji i rođaci njenog oca kažu da je pravi razlog novac. Juri je želeo više para pa se preselio da bi radio na naftnim poljima. Pokušao je, ali nije uspeo da postane profesionalni biciklista i skijaš.

- Posle toga, primetio je izuzetnu koordinaciju pokreta kod svoje ćerke i odmah odlučio da je upiše na tenis. Imala je samo tri godine. Iako je tako mala morala da podnese mnogo žrtve zbog svog talenta, Juri je u njoj video kartu za bogatstvo. Posle samo godinu dana porodica se seli u Soči, jer je klima pogodnija za tenis, a kada je Šarapova napunila šest godina usledila je nova selidba. Juri je skupio dovoljno novca da krene sa njom na Floridu, gde se nalaze najbolji treneri na svetu. Marija je tako dve godine bila razdvojena od majke Jelene, koja nije imala dozvolu da napusti Sovjetski Savez.

OVDE pročitajte kako se "Dejli mejl" obrušio na Novaka Đokovića!

- Šarapova je prvih godina bila vrlo nesrećna i depresivna u Americi. Izazvala je ljubomoru kod drugih devojčica kada je osvojila školski turnir, pa su bogata deca počela da je ismevaju zbog materijalnog stanja i toga što joj je otac radio u restoranu kao perač sudova.Međutim, Juri je bio uporan. Konstantno joj je "ispirao mozak" pričom o uspehu i bogatstvu. Terao ju je da trenira toliko da su joj ruke bile prekrivene žuljevima i napadao bi je kada bi bila ispod nivoa na kom on smatra da treba da bude. Njegov metod je dao rezultate. Sa samo devet godina Šarapova je uspela da osvoji turnir za devojčice do 16 godina i bogatstvo je bilo nadomak ruke. Čim je osvojila Vimbldon, Juri je skromnu kuću na Floridi zamenio za velelepnu vilu, a umesto honde je kupio limuzinu. 

- Izgledom i talentom privlačila je sve više sponzora i činilo se da Šarapova živi svoj san. Kupovala je sa majkom na Petoj aveniji, krasila je naslovnicu čuvenog Voga... Međutim, pohlepni Juri je preuzeo ulogu menadžera svoje ćerke i tako joj uzimao sav novac koji bi zaradila. Jednom mi je tražio čak 100.000 funti za intervju sa njom. Zbog takvog ponašanja, Marijina majka se razvela od njega. Što je najgore od svega, tu je njegov neverovatan uticaj na Mariju. Uprkos uspesima koje je nizala i bogatstvu koje je samo raslo, ona se promenila, i to ne na bolje. Zbog konstantnog pritiska od strane oca, postala je zlovoljna, povučena u sebe, prestala je da voli ljude, počela je da odbija da daje autograme mladima kojima je bila uzor i koji su je obožavali.

Reuters
Uvek na meti fotoreportera: Marija Šarapova

- Ključni fator u propasti Šarapove je njena nemogućnost da se pomiri sa supreiornošću Serene Vilijams. Iako je zarađivala dvosturko više od mlađe koleginice, pobedila je u dva od tri meča, uključujući i finalni, Serenina upornost i želja za pobedom dovela je do toga da je napokon porazi punih 18 puta! Što je najteže palo Šarapovoj, bilo je to što se iz aviona videlo koliko Vilijamsova uživa u svojim pobedama nad, do tada, najboljom teniserkom. Usledile su godine prepucavanja, a potez kojim je Serena dokrajčila Šarapovu dogodio se odmah posle objave vesti da je Ruskinja pala na doping testu - Amerikanka je objavila fotografiju na kojoj pozira u blizini apoteke. Za palu ledenu kraljicu, ovo je bilo poslednje poniženje - zaključio je Džons.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.03.2016. 16:35
Хитлер је поббио цео фудбалски тим а ови једног по једног руског спортисту.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online