Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.02.2016.
22:51
Vestionline A

"Lako je Rodžeru i Rafi, Đokoviću je bilo teže jer dolazi iz siromašne zemlje"

Na terenu Novak Đoković je najbolji, ali na marketinškom planu, čini se, još zaostaje za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Konkurenti našeg asa zarađuju mnogo više od reklama, ali i to polako počinje da se menja. Menadžer Novaka Edoardo Artaldo, od 2011. godine vodi računa o sponzorskim ugovorima, poslovnim sastancima, medijskoj strategiji najboljeg tenisera sveta.

Reuters
Najbolji ambasador Srbije u svetu: Novak Đoković

On je za "sport360", sportski dnevnik iz Dubaija na engleskom jeziku, govorio o tome koliko je našem asu bilo teže da se probije na reklamnom planu.

- Novak je od starta bio u nezavidnom položaju jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku kompanija iz svoje zemlje. Federer ima "Kredit "Svis, "Lind", "Juru", Nadalu pomažu mnoge španske kompanije. Imidž Srbije u svetu nije bio toliko dobar zbog ratova. Zato Novaku nije bilo lako u početku, jer je morao deset puta više da pokaže koliko je dobar na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama - rekao je Artaldi.

Italijanski menadžer je otkrio kako je došlo do saradnje sa "Uniklom", jednim od najvećih Novakovih sponzora. Nezvanično, naš as dobija šest miliona evra godišnje od ove japanske kompanije.

- Ta kompanija je bila skroz van tenisa. Tokom Indijan Velsa 2011, posle zemljotresa koji je pogodio Japan, Nole je izašao na teren s porukom podrške japanskom narodu. Vlasnik "Unikla" Tadaši Janai je video to na televiziji i pitao: "Ko je ovaj dečko?" Kada je čuo da pomaže deci, rekao je da ga želi za ambasadora kompanije. Ne zbog teniskih kvaliteta, već ljudskih. Zato i danas sve kompanije koje rade s Noletom učestvuju i u njegovim humanitarnim aktivnostima.

Italijan kaže da se Srbin trudi da svet bude bolji, lepši...

- Možda zvuči preterano, ali on zaista želi da učini svet boljim mestom. To pokazuje ne samo kroz rad u njegovo Fondaciji. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol. Njegov odgovor je uvek isti: "Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svetski broj jedan u tenisu". Poruka koju šaljem ljudima ne sme da bude pogrešna - istakao je Artaldi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online