Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.01.2016.
18:09
b92.net A

Đoković: Srećan sam, gore ne može!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je svestan da je odigrao loše protiv Žila Simona, ali da je srećan jer zna da ne može da odigra gore.

Reuters
Loše izdanje: Novak Đoković

Novak se plasirao u četvrtfinale Australijan Opena pobedivši Francuza sa 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6, 6:3 i to pošto je odigrao jedan od svojih najlošijih mečeva poslednjih godina.

- Srećan sam jer znam da ne mogu gore od ovoga (smeh). Uopšte me ne zabrinjava pred sledeći susret - naglasio je Novak. 

Na pitanje da li smatra da je Simon taktički uspeo da ga nadmudri, srpski teniser je istakao da je sam kriv što je dopustio da meč uđe u peti set. 

- Ne želim da oduzmem ništa od njegove borbe i izdanja koje je prikazao. Mislim da je odigrao dobro i da se odlično borio. Ali, ne smatram da je radio nešto posebno, ja sam bio taj koji je promašio veliki broj loptica na sredini terena, protraćio sam toliko brejk prilika. Mislim da je bila moja greška što je meč ušao u peti set - istakao je Đoković.

Duel između Đokovića i Simona je trajao četiri i po sata, a naredni meč najboljeg tenisera sveta čeka u utorak, kada će mu rival biti Japanac Kei Nišikori. Uprkos velikoj borbi sa francuskim teniserom, Novak ističe da je bio u sličnoj situaciji ranije, kada je posle teškog meča morao da se bori za još veću nagradu. 

- Pobede mi daju samopouzdanje, porazi ne toliko, jednostavno je. Bio sam u ovakvim situacijama ranije, a dobra stvar na Gren slemovima je to što imate slobodan dan između, što vam daje dovoljno vremena da se oporavite. Bio sam i u gorim situacijama od ove, kada sam imao manje vremena da se oporavim. Zato sam siguran da će sve biti u redu - rekao je srpski teniser. 

Mnogi smatraju da duel sa Simonom govori koliko Novak želi titulu na Australijan Openu, a srpski teniser kaže da ništa ne uzima zdravo za gotovo.

- Nisam ja jedini teniser koji želi da ostvari dobar rezultat u Melburnu. Ali, glavni razlog zašto sam u Australiji i zašto igram ovde je moja želja da odigram dobro. Nijedan trenutak proveden na terenu ne uzimam zdravo za gotovo. Uvek pokušavam da dam sve od sebe. Naravno, to najbolje se menja od dana do dana, a ovaj meč je najbolji primer za to. Uvek možete da se potrudite, da budete profesionalni i da se borite za svaku lopticu. Zbog takvog stava sam i došao do pobede sada - istakao je Novak. 

Na pitanje šta mu prolazi kroz misli tokom takvih teških mečeva, prvi reket sveta je odgovorio: 

- Mnogo puta moj um traži kiseonik zbog velikog broja razmena udaraca. Pokušavate da se fokusirate na disanje i naredni poen. Očigledno, ono što je prošlo je završeno i ne možete da utičete na to. Generalno, iz iskustva mogu da kažem da nije prijatan osećaj kada ne igrate dobro. Ali, jasno je da je osećaj sjajan kada pobedite, a ne odigrate dobro. To vam je pouka za budućnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online