Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.01.2016.
17:44
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Srbin vlada planetom! Srušimo ga...

On je najbolji, na terenu mu niko ništa ne može, svi mu se dive, odaju priznanje, ako ga ne vole, moraju da ga poštuju zbog onog šta radi. A kad neko toliko odskače, onda štrči... Naravno, pričamo o Novaku Đokoviću. Nema tenisera, stručnjaka, novinara, koji ne smatra da će Srbin opet da se prošeta Melburnom i da po šesti put osvoji Australijan open. Čak i Mats Vilander to misli. Pa, tenis onda nije zanimljiv, ajde da ga srušimo, ajde svim besramnim radnjama da skinemo tog Novaka, koji dolazi iz "te malene, uvek konfliktne Srbije".

Reuters
Ništa mu ne mogu, kako na terenu, tako i van njega: Novak Đoković

Tako su nekada zaustavili Moniku Seleš sa teniskog trona. "Mala Mo" je krajem osamdsetih i početkom devedesetih godina prošlog veka bila strah i trepet u teniskom svetu. Dolazila je iz Jugoslavije. Tada je neki nemački ludak ubo nožem i zapečatio njenu karijeru. Sada to belosvetski "tikvani", sofisticiranijim sredstvima, pokušavaju da urade sa srpskim ponosom, najboljim ambasadorom Srbije u svetu, najboljim sportistom naše zemlje svih vremena.

Počeo je Australijan open, ali u prvom planu nije ono što se događa na terenu, već igrarije van njega. Neposredno pred start prvog Grend slema sezone, britanski javni servis "BBC" doneo je ne tako senzacionalno otkriće da su prethodne decenije nameštani brojni teniski mečevi.

Onda je počela hajka, a naravno na udaru se prvo našao onaj najbolji - Novak. Nisu udarili na Rodžera ili Nadala, nego na našeg Noleta. Posle pobede u prvom kolu Melburna, novinare je zanimalo šta Nole misli o nameštanju mečeva. Iskren, pošten, rekao je da mu je indirektno nuđeno da namesti meč 2007. godine, ali da je to, naravno, odbio.

Tu se priča nije zaustavila, italijanski "Tutosport" napisao je da je pod sumnjom meč Novaka Đokovića i Fabrisa Santorao iz Pariza 2007. godine. Tobože, Nole nije smeo da izgubi, iako tada nije bio ono što je sada  - vladar tenisa, neprikosnoveni kralj ove igre. 

Namera je jasna! Teoretičari zavere odmah bi rekli: "Znali smo, čudi nas što ranije nisu krenuli 'đonom' na Novaka". Što bi rekao čuveni hrvatski trener Nikola Pilić: "Mrze ga jer dolazi iz Srbije". Na terenu mu ne može niko ništa. To što mu zvižde u Londonu, posebno Njujorku, što iz petnih žila navijaju za njegove protivnike, to možemo i da razumemo. Sportski je da se navija za slabije. A u duelima sa srpskim genijem, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Marej izgledaju kao autsajderi.

Ovaj put je besramnija igra. Iznervirati ga, provocirati ga na svakoj konferenciji, pokušati ga izbaciti iz ritma. Ali, ne znaju oni da je Novak Srbin, da tek tada kod njega proradi onaj čuveni srpski inat. Ne znaju oni da je Novak od "čelika", da kada je pritisnut uz zid, da onda igra najbolje, da ništa ne može da ga zaustavi.

Zato, Nole, pokaži im opet u Melburnu ko je teniski "tata-mata"!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online