Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.01.2016.
15:12 >> 18:01h
Vestionline A

"Gaženje": Istorijska pobeda Novaka nad Rafom!

Strašna uvertira za Australijan open... Novak Đoković osvojio je turnir u Dohi pošto je posle neverovatnog izdanja savladao Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2.

Reuters
U top formi: Novak Đoković

Jedan od najboljih tenisera u istoriji nije imao šanse protiv vanzemaljskog tenisa srpskog asa. Đoković je bukvalno demolirao Španca, nije mu dao da diše konstantnim pritiskom i sjajnom anticipacijom.

Nadal je pokušao nešto da promeni u odnosu na prethodne duele sa Đokovićem. Igrao je izuzetno agresivno i dobro, slao je dublje lopte, bekhend mu je bio siguran, ali je to bilo dovoljno samo za tri gema! 

Ovom pobedom Đoković je prvi put u karijeri uspeo da preokrene najveće rivalstvo u istoriji tenisa u svoju korist. Bio je ovo 47. međusobni duel dvojice velikana i 24. pobeda prvog tenisera sveta, i to najubedljivija u njihovim okršajima.

Novak je prvi put u karijeri uspeo da osvoji turnir u Dohi, pa sada ima okruglo 60 ATP trofeja u karijeri. 

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE: 

8. gem - Gde je stao, tu je Novak nastavio. Ekspresno je došao do tri meč lopte. Sve je gotovo, titula ide Novaku Đokoviću. Kraj meča.
7. gem - Pročitao je Nadalovu stranu, ali nije mogao protiv duboke lopte u telo 0:15. Vrh mreže uz dodatan spin nije pomogao Nadalu - 15:15. Solidan servis Rafe, a zatim Novak napada ali samo u mrežu 15:30. Bio je blizu Nole, ali posle napada loptica je završila milimetar u autu 15:40. Usledio je odličan ritern 30:40. Uspeo je Nadal da ponovo prekine seriju i produži finale - 5:2. 
6. gem - Demonstracija sile. I Rafaelu Nadalu je jasno da nema šta da traži. Srbin dominira. Već je 5:1. Španac će da servira za ponos.
5. gem - Sjajna anticipacija Novaka. Pročitao je rivala i zadivljujućim poenom došao do 15:15. Još jednom Srbin odlično reaguje posle izlaska na mrežu - 30:15. Potom greška, druga u ovom gemu. Nekarakteristična - 30:30. Strašan viner Đokovića za novu brejk šansu - 40:30. Još jedan brejk. Kakav smeč - strašan smeč. Zna se ko je gazda - 4:1.
4. gem - Pljušte forhend vineri Đokovića. Ne dozvoljava Nole Rafi da mu se približi 3:1.
3. gem - Prekida Španac Novakovu seriju - 2:1. Pretio je Đoković, ali usledili su kvalitetni servisi Nadala.
2. gem - Nastavio je Novak u istom ritmu. Već je 30:0. Zatim greška Srbina, a potom odlična kretnja i dva sjajna forhenda - 2:0. 
1. gem - Servira Španac. Ne polazi mu mnogo toga za rukom. Đoković je brzo došao do dve brejk lopte 40:15. Slab procenat osvojenih poena Rafe posle prvog servisa, Srbin to kažnjava. Greši Đoković posle duge razmene i pokušaja bekhend vinera. Izjednačio je Nadal zahvaljujući as udarcu. Ponovo Nole preuzima inicijativu i stiže do treće brejk lopte u ovom gemu. Greši Rafa i šalje loptu u aut - 1:0.
DRUGI SET
7. gem - Đoković servira za set. Ređaju se vineri. Već tri brejk lopte. Četvrtim asom Novak je došao do 1:0 u setovima. Impresivno.
6. gem - Fantastični vineri srpskog asa. Sa tribina se čuje "Nole, Nole"... Još jedan brejk Novaka. Poigravao se sa Rafom 5:1. 
5. gem - Izlazi Novak na mrežu i lagano rešava situaciju za 15:0, potom šeta Nadala po terenu za 30:0. Snažni, prelepi poeni. Zatajio je bekhend 30:15. Sjajan servis viner za 40:15, i odmah pametnim forhendom Nole dolazi do 4:1.
4. gem - Nole izuzetno agresivan, iz tog razloga je napravio dve greške. Prošla mu je bekhend paralela. Najduži poen. Čak 26 puta su Srbin i Španac udarali lopticu, a bolje je prošao Novak. Rafa potom dolazi do asa i konačno dolazi do gema 3:1.
3. gem - Impresivne razmene dvojice tenisera, Novak greši - 0:15. Spašava se Đoković posle dva asa i servis vinerom dolazi do 3:0.
2. gem - Dobar ritern Srbina i odmah 0:15. Potom nešto duža razmena (19 udaraca) i divan napad Đokovića se isplatio 0:30. Tri brejk lopte posle odličnog drop šota 0:40. Prvi poen Španca i to posle as udarca. Koristi Novak drugu brejk loptu i sada je 2:0.
1. gem - Na servisu je Đoković, i odmah as. Usledila je odlična bekhend paralela, da bi Nadal došao do brejk lopte posle greške Novaka, zatim dvostruke servis greške i ispucavanja u aut posle forhenda. Novak je ipak uspeo da se izvuče i dobije uvodni gem 1:0.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online