Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.12.2015.
07:23
Vestionline A

Novakova sezona iz snova (9): Muk Britanaca, Vimbldon je opet Đokovićev

Teniska 2015. godina protekla je u dominaciji Novaka Đokovića. Naš as suvereno je vladao belim sportom, osvajajući titule i rušeći brojne rekorde. Tri Grend slem trofeja, sedam Mastersa, uključujući onaj Završni u Londonu, skor pobeda i poraza 82-6 (93,18 procenat uspešnosti) bilans su neverovatne sezone srpskog genija. Mnogi se slažu da je ovo najbolja sezona nekog tenisera u istoriji ovog sporta.

Reuters
Najbolji teniser današnjice po treći put osvojio Vimlbdon: Novak Đoković

Srpski as nije uspeo da osvoji Rolan Garos, jedini Grend slem koji još nema u vitrinama, a na red je stigao najprestižniji turnir na svetu, nezvanično Svetsko prvenstvo - Vimbldon (29. jun - 12. jul).

Đoković je na prva tri meča trećeg Grend slema sezone nije imao problema. Bez izgubljenog seta, najbolji teniser planete dobijao je: Filipa Kolšrajbera (6:4, 6:4, 6.4), Jarka Nieminena (6:4, 6:2, 6:3) i Bernarda Tomića (6:3, 6:3, 6:3). A onda - drama u osmini finala. Novak je bio na pragu eliminacije, pošto je gubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona 2:0 u setovima. Kada su svi videli Novaka na kolenima, poput Feniksa se izdigao naš as i slavio - 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5.

Imao je Novak velike krize tokom meča, nije ličio na sebe, mnogo je grešio, bio nervozan, ali je još jednom pokazao čelične živce. U četvrtfinalu, "počišćen" je Marin Čilić (6:4, 6:4, 6:4), a lak posao Nole je imao i u polufinalu, kada je pobeđen Rišar Gaske - 7:6, 6:4, 6:4.

U finalu, zna se - veliki Rodžer Federer. Velika bitka vodila se u prva dva seta, koja su zavšena posle taj-brejkova. U prvom je Đoković bio bolji, a u drugom Švajcarac posle velikog preokreta.

I Novak je čovek! Iako na terenu izgleda kao da ništa ne može da ga izbaci iz takta i srpski as ima "žutu minutu". Posle izgubljenog drugog seta u finalu Vimbldona, Đoković je kiptio od besa. Kako i ne bi?! Vodio je 6:3 u taj-brejku, imao sedam set lopti, za 2:0, ali je Rodžer pokazao da je veliki šampion. Uspeo je Švajcarac da izjednači, a ceh je platila Novakova majica. Umalo je naš as nije pocepao u deliće. Bilo je tu i psovki...

Ipak, u naredna dva, Srbin je bio dominantan. Ni sjajni Rodžer Federer, ni bezobrazni britanski mediji, ni publika koja je bila na strani Švajcarca, nisu mogli ništa srpskom geniju. Đoković je po treći put postao šampion Vimbldona, najprestižnijeg teniskog turnira na svetu - 7:6, 6:7, 6:4, 6:3.

Kada je osvojio poslednji poen na meču, za treću titulu, zavladao je muk na Vimbldonu. Toliko su se Britanci trudili da zagorčaju život Novaku, ali čelični Srbin je jači od njih, najjači na svetu!

- Za mene je velika privilegija što sam mogao da igram sa Federerom. On je mnogo učinio za naš sport, on je veliki šampion. Bio sam svestan da će Rodžer igrati najbolje kada je najpotrebnije. On vas tera da igrate na granici mogućnosti. Bilo je pritiska. Međutim, spremao sam se za to. Imao sam viziju celog života da stojim ovde i drago mi je što sam uspeo.

Sa tri titule, Novak se izjednačio sa sadašnjim trenerom, Borisom Bekerom, najmlađim šampion na londonskoj travi.

- Biće čaša piva ili čaša vina, da proslavimo ovu titulu. On je Nemac, a ja Srbin, to je velika razlika. Bilo je potrebno vreme da se uigramo, ali smo uspeli da pronađemo hemiju. Mnogo je doprineo mojoj igri, ovo je i njegov trofej. Hvala i mojoj divnoj surpuzi, timi...

I posle ovog meča, Nole je poljubio londonsku travu. 

- Ukus trave je odličan ove godine. Ne znam šta su radili ove godine ljudi koji su zaduženi za to, ali su uradili pravi posao - našalio se Novak i dodao:

- Kao klinac sam sanjao da osvojim Vimbldon, zato uvek ljubim travu ovde - pojasnio je najbolji teniser planete.

Novakova sezona iz snova (10): Marej konačno pobedio Đokovića

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online