Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.11.2015.
20:22 >> 22:43h
Vestionline A

Ništa od preokreta: Rodžer preslišao Novaka!

Tako blizu, a tako daleko. Novak Đoković izgubio je od Rodžera Federera sa 7:5, 6:2 u drugom kolu "Sten Smit" grupe na Završnom Mastersu u Londonu. Bio je to njihov 43. duel i 22. pobeda starijeg, koji je ponovo odbranio vođstvo u ovom rivalitetu!

Reuters
Sagoreo u želji: Novak Đoković

Time je prekinut Đokovićev niz od 15 trijumfa na Mastersu, a poslednji put u dvorani izgubio je još 2012. godine u Parizu od Kverija.

Takođe, ovo je prvi poraz srpskog tenisera još od finala u Sinsinatiju, u kojem je takođe bolji od njega bio Federer.

Đoković nije ličio na tenisera koji se šetao terenima tokom godine. Jeste da je Rodžer igrao odličan tenis, ali je većinu poena uzimao posle Novakove greške. Superioran prvi servis samo mu je olakšavao posao, dok je očigledno igrao pod pritiskom tog 22. trijumfa.

Ovom pobedom Federer je obezbedio plasman u polufinale završnog Mastersa, dok će Srbin morati da savlada Berdiha u trećem kolu kako bi mu se pridružio. Međutim, ukoliko Nišikori savlada Rodžera napraviće se krug od tri tensiera sa po dve pobede i tada je već matematika u pitanju.

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

8. gem - Novi brejk. Kraj meča. Ovo je najlošiji set koji je Đoković odigrao od 31. avgusta i finala Sinsinatija, gde nije imao ni brejk šansu protiv Federera.
7. gem - Sve što je potrebno za Rodžera je da prebacuje lopticu na drugu stranu, Novak će pre ili kasnije napraviti grešku. Tri nove u sedmom gemu drugog seta i sada je na gem od prvog dvoranskog poraza od 2012. godine.
6. gem - Bekhend od vrh mreže za novi brejk, međutim nije sreća donela Švajcarcu novu prednost, već Novak. Ne igra ni blizu svog nivoa, loše se kreće i postavlja kod servisa, u ovom gemu napravio je tri neiznuđene greške i pozvao Federera na viner koji je ovaj i pogodio.
5. gem - Federer se konsolidovao. Novak jeste osvojio dva poena na servis rivala, ali ne više od toga.
4. gem - Možda i najlepšim udarcem na meču, bekhend paralelom van balansa, dok je bio izvan terena, Đoković potvrđuje brejk uz jedan izgubljen poen na svoj servis.
3. gem - Kao da se naljutio Novak. Pametno je vodio igru, slao forhende na prava mesta i došao do dve brejk lopte. Iskoristio je drugu i odmah uzvratio. Sada je 2:1.
2. gem - U krizi je Novak. Rodžer je stekao tri brejk lopte. Spasao je Nole dve, ali se spotakao i sapleo prilikom napada na treću. Brejk Švajcarca 2:0.
1. gem - Odličan Federer na servisu i u drugom setu. Bez mnogo problema dolazi do 1:0.
DRUGI SET
12. gem - Stegnut poen koji se završio Rodžerovom greškom, da bi Novak asom došao do gem lopte. Međutim, izgubio je naredni poen, da bi u sledećem propustio da okonča poen smečom i Federer je stvorio drugu set loptu. Ovoga puta Švajcarac je odigrao hrabrije i poen je završio perfektnim poluvolejom na mreži - 7:5.
11. gem - Federer je strpljivo čekao greške Novaka i dočekao ih. Sada je 6:5. 
10. gem - Đoković je imao malo sreće na 15:15, jer je Federerov forhend viner završio malo u autu, a potom uz još dve greške Švajcarca, izjednačio je na 5:5.
9. gem - Federer odgovara istom merom. Vineri i iz forhenda i iz bekhenda i iz servisa 5:4. Novak servira za ostanak u setu.
8. gem - Sa nulom je Đoković rešio ovaj gem. Kao stena čvrst na servisu - 4:4.
7. gem - Novak je u sedmom gemu prvi put osvojio prvi poen u gemu na servis rivala, usledio je i dubok ritern, ali onda i greška bekhendom. To je odredilo tok gema koji je Federer do kraja lako dobio za 4:3
6. gem - Dobra odbrana Noleta posle nešto slabijeg servisa i teško izvojevan poen. Potom fenomenalan potez Švajcarca. Savršen drop šot sa sajt spinom, koji je Nole "pročitao", ali je loptica toliko otišla u stranu, da nije bilo spasa. Iščupao se Srbin na kraju 3:3.
5. gem - Odlično se kreće Rodžer. Đoković je pravio greške sa osnovne linije, a posle dva ritern vinera uhvatio je priključak 30:40. Međutim, usledio je as Federera za 3:2.
4. gem - Lagano stiže Novak do 2:2. Rodžer nije uspeo da pročita nijedan servis srpskog tenisera.
3. gem - Sjajan servis gem Federera. Već je odservirao tri asa. Dolazi do vođstva 2:1.
2. gem - Sada dobar kik servis Srbina na bekhend rivala, kojim dolazi do 30:0. Dubokim bekhend dijagonalama muči Nole Rodžera i izjednačenje 1:1.
1. gem - Meč je počeo. Na servisu je Federer. Odlično se branio Novak, rezonski slao loptice i došao do brejk lopte. Ipak, sjajan kik servis Švajcarca. Potom as i greška Đokovića. Rodžer vodi 1:0. 
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online