Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.10.2015.
13:00 >> 16:04h
Vestionline A

Novakova demonstracija sile! Šesta kruna u Pekingu

Kada jedan veliki Rafael Nadal odigra odličan meč, a uzme samo četiri gema protiv Novaka Đokovića onda to govori o superiornosti najboljeg tenisera današnjice. Naš as je po šesti put osvojio turnir u Pekingu, pobedivši Španca 6:2, 6:2 i tako zadržao stopostotan učinak u glavnom gradu Kine (29 pobeda).

Reuters
Superioran: Novak Đoković lako "preslišao" Nadala i stigao do šeste titule u Pekingu

Bila je ovo Novakova osma kruna u 2015. godini, a 56. u karijeri. Fenomenalno Nole opet je pokazao da mu nema premca u teniskom svetu. Dobri servisi, sigurna igra sa osnovne linije, dobra igra na mreži, sve je u igri najboljeg tenisera današnjice funkcionalo kao "švajcarski sat".

U pet mečeva u Pekingu, Novak je izgubio samo 18 gemova!

Nadal je u prvom setu pružio dobar otpor, na momente pokazao da se polako vraća u formu, ali to je bilo malo za srpskog genija. U drugom setu, u trećem gemu, Rafa se povredio, tražio je medicinski tajm-aut, ali je ipak nastavio meč.

Međutim, nije mogao protiv nemilosrdnog Novaka koji je "šetao" Španca po terenu, stigao do nove titule i potvrdio da je teniski kralj! Bio je ovo najubedljiviji trijumf Srbina u mečevima sa Nadalom. Sada je skor 23-22 za Rafu, ali nema sumnje da će uskoro Nole da ga stigne i prestigne.

Bravo Nole, legendo!

PROČITAJTE TOK MEČA!

8. gem - Gotovo je - Novak je osvojio titulu u Pekingu, po šesti put! 56. kruna u karijeri Novaka Đokovića!
7. gem - Nadal je uspeo u ovom gemu da osvoji nekoliko odličnih poena i smanji na 5:2. Đokvoić servira za šestu titulu u Pekingu!
6. gem - Novak lako osvaja još jedan gem, na pragu pobede - 5:1.
5. gem - Igra mačke i miša, Nadal kao da se predao, gubi i drugi put svoj servis u drugom setu. Novak na pragu osme titule u 2015. godini. Vodi 4:1.
4. gem - Novak ima 15 vinera, nasuprot sedam Nadala. Đoković uspeva da dobije gem i povede 3:1.
3. gem - Rafa se povredio, u pitanju je zglob. Uzima medicinski tajm-aut. Nadal nastavlja meč. Novak pravi brejk, vodi 2:1.
2. gem - Đoković se mučio, ali je uspeo da dobije prvi gem na svoj servis u drugom setu - 1:1.
1. gem - Nadal je odbio prvi gem u drugom setu - 0:1.
DRUGI SET
8. gem - Posle sjajnog prošlog gema, Novak nastavlja u paklenom ritmu da "melje" Nadala. Prvi set je dobio ubedljivo - 6:2. Može li Španac da se vrati u drugom setu? Nadal uopšte ne igra loše, ali je Đoković toliko superioran da ovo finale teško može da izgubi.
7. gem - Gledamo fantastičan meč, Rafa daje maksimum, ali je to nedovoljno, Novak pravi i drugi brejk - 5:2.
6. gem - Nadal se vratio u ritam, sa nekoliko poena opasno je pripretio Novaku. Imao je Španac dve brejk lopte (15:40), ali u presudnim trenucima Španac greši. Đoković vodi 4:2.
5. gem - Nadal se budi, dobija gem bez izgubljenog poena, ali Novak i dalje ima brejk prednosti.
4. gem - Đoković rutinski drži svoj servis, vodi 3:1. Dobri servisi našeg asa u ovom gemu.
3. gem - Novak greši dosta na startu meča iz bekhenda, Nadal to koristi i stiže do prvog gema na meču - 2:1.
2. gem - Imao je Nadal 0:30 na servis Novaka, ali naš as je uspeo da valorizuje brejk iz prvog gema i povede 2:0.
1. gem - Počelo je finale u Pekingu pred 15.000 gledalaca. Prvi servis ima Rafael Nadal. Već na startu, Novak daje do znanja Špancu da ga čeka nemoguća misija. Brejk - 1:0 za Srbina.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.10.2015. 15:24
Cestitka od srca za jos jednu sjajnu pobedu.Nadal ce sigurno sportski da dozivi poraz i prizna ko je car na planeti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online