Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.09.2015.
17:33
Tanjug A

Za početak, sa najboljim(a)!

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da je Kazahstan veoma ozbiljan protivnik, kao i da će izabrati igrače koji su najspremniji da se suprostave toj selekciji u prvom kolu elitnog takmičenja.

Tanjug
Najjača karika u timu "orlova": Novak Đoković

Žrebom u Santjagu jutros je određeno da se Srbija i Kazahstan sastanu na startu Svetske grupe Dejvis kupa u 2016. godini, a srpski teniseri biće domaćini u tom duelu.

- Kazahstan je vrlo ozbilljan protivnik, uz Kukuškina i Golubjeva imaju stabilan tim koji se već nekoliko godina nalazi u Svetskoj grupi. Prvo kolo je uvek psihološki dosta teško i jako je dobro što igramo kod kuće. Daleko je mart 2016. i želim i verujem da će svi naši igrači biti zdravi. Kada dođe vreme za to, ja ću izabrati igrače koji su spremni i koji budu u mogućnosti da igraju - rekao je Obradović.

On je naglasio da će Dejvis kup tim u saradnji s nacionalnim savezom doneti odluku na kojoj podlozi će ugostiti Kazahstance, kao i mesto na kom će meč biti odigran.

- Ukoliko pobedimo Kazahstan u četvrtfinalu nas čeka pobednik meča Velika Britanija - Japan. Ako to budu Britanci, mi smo domaćini, u suprotnom gostujemo Japancima, ali u ovom trenutku je jako rano da se o tome priča. Svih 16 timova u Svetskoj grupi podjednako su jaki, ne zna se ko je od koga bolji, a Britanija sa Marejem i Japan sa Nišikorijem su selekcije protiv kojih moraš da igraš s najboljim timom da bi pobedio - zaključio je Obradović.

Tanjug
Adut: Viktor Troicki

Viktor Troicki je istakao je da je zadovoljan što će Srbija igrati meč na svom terenu, kao i da se nada da će svi teniseri biti na raspolaganju selektoru.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Katahstana na programu je od 4. do 6. marta 2016. godine

- Mislim da nam žreb odgovara i sreća je što ćemo igrati prvo kolo pred domaćom publikom. Samim tim biramo podlogu i to nam puno znači. Ima još dosta vremena do meča, ali se nadam da ćemo svi igrati - rekao je Troicki, trenutno 22. na svetskoj rang listi.

Nenad Zimonjić se složio u oceni da je jako bitno što će Srbija igrati prvi meč kod kuće, kao i da veruje u pobedu protiv Kazahstana.

- Smatram da je dobar žreb što igramo protiv Kazahstana kod kuće. Imaju izuzetnog igrača Kukuškina koji može da pobedi bilo koga i mislim da je odličan teniser. Kazahstan ima dobar tim, ali verujem u pobedu i prolaz dalje - zaključio je Zimonjić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online