Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.05.2010.
20:26
Vestionline A

Krajinović i Đoković u četvrtfinalu Srbija opena

Srpski teniseri Filip Krajinović i Novak Đoković igraće u četvrtfinalu "Srbija opena". Krajinović je večeras u drugom kolu pobedio Argentinca Horasija Zebaljosa rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 7:6(5), dok je prvi nosilac Novak Đoković sa 6:4, 6:4 bio bolji od Fabija Fonjinija iz Italije.

Novak Đoković teže je nego što se očekivalo pobedio Fonjinija u dva seta, a meč je bio i težak za igru jer je duvao jak vetar. U drugom setu pošto je poveo sa 2:0, dopustio je rivalu da uzme četiri gema zaredom, ali se na 2:4 uozbiljio, ušao u seriju i na kraju slavio sa 6:4, 6:4.

"Videli ste i sami u čemu je problem, stvarno ne želim da tražim izgovore za moje fizičko stanje jer sam imao veliku želju da igram pred domaćom publikom i zato vam hvala što ste došli", rekao je Đoković pre nego što je otkrio da je ozbiljno razmišljao o ovogodišnjem nastupu u Beogradu zbog mnogih problema sa zdravljem, uključujući i alergiju.

"Na moju igru utiče mnogo više sporednih faktora pored alergije o kojima ne bih detaljnije da pričam. Bilo mi je izuzetno teško, razmišljao sam protekla tri dana da li je pametno da izlazim na teren, a možda ću saznati u skorijoj budućnosti da li sam doneo ispravnu odluku. Telo će samo pokazati. Idemo dalje, sutra je novi dan", rekao je Đoković.

Novak Đoković će u petak od 20 časova u četvrtfinalu „Serbia Open“-a odigrati srpski derbi protiv najvećeg iznenađenja turnira, talentovanog Filipa Krajinovića.

U uzbudljivom i neizvesnom meču, pre svega u poslednjem setu, Krajinoviću je bilo potrebno skoro dva i po sata igre da trijumfuje. Odigrao je veoma dobro i sigurno u prvom setu kada je protivniku prepustio samo tri gema. Međutim, u drugom delu meča, usledio je veliki pad srpskog igrača, što je Zebaljos maksimalno iskoristio i došao do ubedljivih 6:1.

U trećem setu viđena je najveća borba. Krajinović je uspeo da u taj-brejku trijumfuje sa 7:5 i plasira se među najboljih osam na beogradskom turniru.

Pobednika je odlučio bolji procenat osvojenih poena na prvi servis, koji je bio u korist Krajinovića, 64 odsto naspram 57 Argentinca.

"Ni u snovima nisam očekivao da ću pobediti Sebaljosa, Ipak, ni u jednom trenutku nisam prestajao da verujem da mogu da ga pobedim. To je i bio ključ današnjeg uspeha", ocenio je 319. igrač sveta.

Krajinović je precizirao da se tokom čitavog meča držao "svoje igre".


"Igrao sam svoju igru, nisam žurio, već sam 'razvukao' Sebaljosa po terenu i to je bilo to", rekao je Krajinović.

Osamnaestogodišnji teniser je naglasio da nije bio uzdrman početnim vođstvom Argentinca od 2:0.

"To je postalo deo moje igre - pustim protivnika, pa se ubrzo vratim u meč, kao da ništa nije bilo. Dešava mi se ponekad da 'blokiram' tokom igre i onda se dese ti padovi, koje srećom, brzo prevaziđem", rekao je Krajinović.

Srpski teniser je napomenuo da će biti počastvovan susretom sa Novakom Đokovihem u četvrtfinalu.


"Pokušaću samo da se ne obrukam na terenu", poručio je Krajinović.

Bozoljac i Vemić eliminisani u četvrtfinalu

 

Srpski teniseri Ilija Bozoljac i Dušan Vemić nisu uspeli da se plasiraju u polufinale u konkurenciji dublova na ATP turniru "Srbija Open", pošto su u četvrtfinalu izgubili od Meksikanca Santjaga Gonsalesa i Amerikanca Trevisa Retenmajera sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:2. Meksičko-američki par će u borbi za finale igrati protiv prvih nosilaca, Šveđanina Johana Brunstroma i Žana-Žilijena Rojera iz Holandskih Antila, koji su pobedili Belgijanca Olivijea Rohusa i Amerikanca Majkla Rasela sa 6:3, 6:0.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online