Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.07.2015.
18:39
Vestionline, b92.net A

GS: Može li Novak da stigne Rodžera i Rafu? On kaže - teško

Novak Đoković postao je u nedelju peti teniser u istoriji Open ere po broju osvojenih Grend slemova, pa se mnogi ponovo pitaju koja je njegova granica. Srpski teniser osvojio je deveti Grend slem u karijeri, a neki misle da može da stigne Rafaela Nadala (14) ili čak i Rodžera Federera (17).

Reuters
Svestan truda koji ulaže: Novak Đoković

Srpski teniser je u intervjuu za "CNN" rekao da ne razmišlja o broju Grend slemova, ali je i dodao da bi bilo neverovatno ostvarenje kada bi sustigao nekog od svojih najvećih rivala.

- Ne želim da kažem da je sada prerano govoriti o tome, jer je ovo verovatno pravi trenutak za tako nešto, ali sam još uvek daleko, daleko od toga - rekao je Đoković o sustizanju Nadala i Federera po broju Grend slem titula. 

Mnogi takođe smatraju da se karijere najvećih tenisera ne mogu gledati samo kroz broj osvojenih Grend slemova. Novinar "Vol Strit žurnala" Tom Perota objavio je u ponedeljak članak u kojem se osvrnuo na neka nestvarna ostvarenja Đokovića, koja ga čak stavljaju ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Novak se izjednačio sa Federerom u međusobnim duelima (20:20), bolji je od Švajcarca kada su u pitanju mečevi u finalu Grend slemova (2:1), ali i kada su u pitanju mečevi na Grend slemovima (7:6). Takođe, od 15 finala protiv Federera dobio je deset pa s razlogom može da bude stvrtan na isti nivo kao i po mnogima najveći u istoriji. 

Takođe, Novak je i jedini teniser koji je pobedio Federera i Nadala na svim Grend slemovima, a u međusobnim mečevima protiv Nadala ima samo dve pobede manje - 21:23 (u jednom trenutku je bilo 14:4 za Španca). Đoković je prošlog meseca u Parizu postao i tek drugi teniser koji je Nadala pobedio na Rolan Garosu, a to čak nije pošlo za rukom ni Federeru. 

Protiv Nadala je u minusu kada su Grend slemovi u pitanju (3:4 u finalima i 4:9 ukupno), ali i protiv Nadala vodi kada su u pitanju finalni mečevi na svim turnirima - 12:10.

Najviše osvojenih Grend slemova u Open eri:

1. Rodžer Federer 17
2. Pit Sampras i Rafael Nadal po 14
4. Bjern Borg 11
5. Novak Đoković 9
6. Džimi Konors, Ivan Lendl i Andre Agasi po 8
9. Džon Mekinro i Mats Vilander po 7

Ipak, Grend slemovi su ono što se pamti u tenisu, a nekadašnji britanski teniser Tim Henman smatra da Đoković ima priliku da sustigne najveće rivale i u ovoj kategoriji. 

- On je trenutno na vrhuncu, ja mislim da može da ostane na vrhuncu još pet ili šest godina. Ako tako postavite stvari, tokom pet godina će biti odigrano 20 Grend slemova i ja vidim da će Novak uskoro povećati broj osvojenih najvećih trofeja - smatra Henman. 

Novak ipak ne želi da ulazi u procene koliko bi mogao da osvoji Grend slemova do kraja karijere. 

- Ja znam koliko je potrebno da bi se osvojio samo jedan Grend slem, potrebno je mnogo truda i mnoge stvari moraju da se poklope. Bilo bi neverovatno kada bih stigao njih dvojicu po broju Grend slem titula, ali ne razmišljam o tome u ovom trenutku - dodao je srpski teniser.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online