Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.07.2015.
14:26 >> 20:19h
Vestionline A

NOVAK ŠAMPION: Treća vimbldonska kruna za srpskog genija!

Novak je definitivno teniski kralj! Ni sjajni Rodžer Federer, ni bezobrazni britanski mediji, ni publika koja je bila na strani Švajcarca, nisu mogli ništa srpskom geniju. Đoković je po treći put postao šampion Vimbldona, najprestižnijeg teniskog turnira na svetu. U finalu pao je Rodžer Federer, u reprizi prošlogodišnje borbe ze pehar. Ovaj put u četiri seta - 7:6, 6:7, 6:4, 6:3.

Reuters
Odbranio titulu: Novak Đoković

Kada je osvojio poslednji poen na meču, za treću titulu, zavladao je muk na Vimbldonu. Toliko su se Britanci trudili da zagorčaju život Novaku, ali čelični Srbin je jači od njih, najjači na svetu!

OVDE pogledajte galeriju sa meča

Slavio je Đoković u sjajnom finalu protiv velikog Rodžera i tako se izjednačio u pobedama (20:20) sa Švajcarcem, koji je bio ravnopravan rival u prva dva seta, ali je u trećem i četvrtom na terenu postojao samo - Novak.

Malo smo se zabrinuli kada je Nole izgubio drugi set u taj-brejku, iako je imao sedam set lopti. Rodžer je još jednom pokazao zašto je šampion, ali u nastavku meča, nije imao rešenja za sjajnog Srbina, koji je "plesao" po terenu.

Reuters
Šampionska zvona zvone, da pozdrave šampiona - Novaka Đokovića

Brejk u trećem gemu trećeg seta nagovestilo je pobedu našeg asa. Nije Đokovića poremetila ni kiša, koja je prekinula susret na 20-ak minuta, kod rezultata 1:1 u setovima i 3:2 u trećem. Nastavio je Nole sigurnom igrom sa osnovne linije, uz odlične servise, da "lomi" iskusnog Rodžera. U petom gemu četvrtog seta napravio je najbolji teniser današnjice novi brejk i rutisnkom igrom uspeo da odbrani vimbldonsku krunu.

Zanimljivo, pre tačno 30 godina, krunu na Vimbldonu je osvojio Boris Beker. Takođe, Nole se sa tri titule izjednačio sa svojim trenerom. Ima simbolike i u tome.

BRAVO MAJSTORE, LEGENDO, GENIJE!

PROČITAJTE TOK MEČA!

9. gem - Dve meč lopte za Novaka, muk u Londonu! KRAJ, ĐOKOVIĆ JE ŠAMPION VIMBLDONA!
8. gem - Imao je Rodžer 0:30, ali kad je bilo gusto, sjajni servisi Srbina - 5:3. Još koračić do treće krune.
7. gem - Novak je imao dve brejk lopte u ovom gemu, ali se Švajcarac izvukao. Nada tinje kod Rodžera, ali pita se teniski kralj - Novak - 4:3.
6. gem - Novak u naletu, još malo i vimbldonska kruna ostaje u njegovom vlasništvu.
5. gem -Brejk za Novaka, da li je ovo kraj za Rodžera? Srbin na pragu treće vimbldonske krune - 3:2.
4. gem - Obojica lako dobijaju svoje servise u četvrtom setu, 2:2. Drama se tek očekuje.
3. gem - Novak je opet proklizao, ali srećom, nije ništa ozbiljno. Federer ne da svoj servis u červrtom setu - 1:2.
2. gem - Novak dobro servira tokom čitavog meča. Uspeva da izjednači u četvrtom setu - 1:1.
1. gem - Federer lako dobija prvi gem u četvrtom setu - 0:1.
ČETVRTI SET
10. gem - Da, to je to, Novak vodi 2:1 u setovima i na korak je do treće krune na Vimbldonu. Idemo, Nole, još malo do trona.
9. gem - Rodžer bez izgubljenog poena, za nadu u trećem setu - 5:4. Novak servira za vođstvo od 2:1 u setovima
8. gem  - Sigurnom igrom Novak dobija još jedna gem na svoj servis i vodi 5:3.
7. gem - Rodžer lako dobije gem i smanjuje na 4:3. Novak i dlaje drži set u svojim rukama.
6. gem - Posle 20-ak minuta, kiša je prestala, meč je nastavljen. Novak servira. Uspeo je Novak da sačuva brejk prednosti - 4:2.
5. gem - Rodžer je smanjio rezultat na 3:2. Prekid zbog kiše!
4. gem - Đoković u ritmu, vodi 3:1. Kiša samo što nije pala...
3. gem - Brejk Novaka. Poklon Federera u poslednjem poenu, Srbin vodi 2:1.
2. gem - Imao je Rodžer brejk loptu, ali je Novak uspeo da se izvuče iz teške situacije i izjednači - 1:1.
1. gem - Novaka je imao dve vezane brejk lopte, ali je Rodžer sjajnim servisima uspeo da povede na startu trećeg seta - 0:1.
TREĆI SET
TAJ-BREJK - Novak ima mini brejk prednosti - 3:1. Srbin vodi 4:3. I dalje ima mini brejk prednosti - 5:3. Đoković ima tri set lopte - 6:3. Rodžer je spasio dve, ali sada servira Novak - 6:5. Švajcarac uspeva da spasi i treću set loptu, drama se nastavlja - 6:6. Đoković vodi 7:6. Rodžer izjednačuje - 7:7. Sada Federer ima prvu set loptu - 7:8. Novak sjajno servira, za 8:8. Šest set lopta za Srbina - 9:8. Novak se okliznuo, Rodžer vodi 9:9. Sedma set lopta - 10:9, Novak servira za set! Novak greši - 10:10. Sada Rodžer servira za set - 10:11. Federer doboija maratonski taj-brejk. Idemo iz početka...Novak nervozan, umalo majica nije stradala.
12. gem - Rodžer sjajno servira, ne daje mnogo prilika Novaku. Čim poeni traju duže, onda je tu u prednosti naš as. Imao je Novak 30:30, ali je u ključnom trenutku, pokušao da lobuje Švajcarca i - pogrešio. Novi taj-brejk - 6:6.
11. gem - Imao je Novak 30:0 i zicer, promašio je volej, a to je kaznio Rodžer i sa tri poena uspeo da stigne do brejk lopte, ali je Novak to spasio i uspeo da povede 6:5. Najduži gem na meču.
10. gem - Imao je Novak set loptu, ali je dobrim servisima Rodžer uspeo da ostane u drugom setu - 5:5.
9. gem - Novi gem bez igre, Novak odobrim servisima uspeva da povede 5:4.
8. gem - Sve smo bliži novom taj-brejku. Rodžer izjednačuje - 4:4.
7. gem - Novak lako osvaja još jedan gem nasvoj servis - 4:3.
6. gem - Federer dobrim servisima uspeva da izjednači - 3:3.
5. gem - Atomski tenis na "Ol Ingland Klabu"...  Ponovo se Novak našao u opasnoj situaciji, ali maestralno spasio obe brejk lopte Švajcarca.
4. gem - "Čistio" je linije "Fedeks". Dva puta iz igre, jednom iz servisa. Ipak, Đoković je stigao do 40:30, ali to je bilo sve što se njega tiče u ovom gemu - 2:2.
3. gem - Idemo dalje... Čekamo brejk! Ili, loš momenat Federera. Đoković siguran.
2. gem - Preslikano, Đoković nije ni "čačnuo" protivnika - 1:1.
1. gem - U istom ritmu nastavlja Nole. Bez izgubljenog poena do uvodne prednosti. 
DRUGI SET
13. gem - 1:0 (mini brejk Novak), 2:0, 3:0, 3:1, 4:1 (mini brejk Novak), 5:1, 6:1, 7:1 (dupla servis greška Federer) - SET ĐOKOVIĆ - 7:6!
12. gem - Nimalo naivno. Naprotiv! Novak se poigravao sa živcima svojih navijača, spasao dve brejk i set lopte, pre svega odličnim servisima. Idemo u taj brejk.
11. gem - Sve se više zahuktava na Centralnom terenu! Od 40:30 Novak stiže do dva poena, ali Rodžer lukavim drop šotom osvaja 11. gem. Novak ponovo servira za opstanak.
10. gem - Duboke bekhend dijagonale stvaraju Švajcarcu probleme. Da li je to jedan od recepata za dobar rezultat? Novak siguran na svoj servis - 5:5.
9. gem - Ništa manje lošije nije servirao ni Rodžer. Novi gem bez izgubljenog poena, (već) četvrti na meču! Novak servira za opstanak.
8. gem - Odlično je odservirao Đoković, prepustio Federeru samo jedan poen. Izjednačenje.
7. gem - Ribrejk! Kao da Đokoviću trebalo da oseti Federerovu moć kako bi pokazao svoju - 4:3, ali bez prednosti brejka.
6. gem - Nije dobro. Federer riternira kao nikada, kreće se kao u najboljim danima. Brejk sa "nulom" - 4:2.
5. gem - Još jedan servis gem bez izgubljenog poena. Federer vodi - 3:2.
4. gem - Siguran Novak - 2:2.
3. gem - Zapretio je Novak (30:30), ali generalno, još jedan lak gem za Federera.
2. gem - Prvi poen na Đokovićev servis pripao je rivalu, Srbin je osvojio naredna tri, potom izgubio jedan, ali na kraju uspeo da stigne do prvog gema na meču.
1. gem - Dva servis vinera, as, odlično izgrađen poslednji poen. Prvi gem pripada Federeru
PRVI GEM

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.07.2015. 18:40
Nole Bas Celik !! Urrraaaaaaaaa zivela Srbja i Republika Srbska !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online