Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 08.07.2015.
17:18 >> 20:58h
Vestionline A

Đoković "samleo" Hrvata za polufinale Vimbldona

Broj 13 nije bio baksuzan za našeg asa. Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona pošto je u tri seta - 6:4,6:4, 6:4 pobedio Marina Čilića u njihovom 13. odmeravanju snaga (Hrvat nema nijednu pobedu).

Reuters
I dalje prvi favorit Vimbldona: Novak Đoković

Posle Tantalovih muka u osmini finala protiv Kevina Andersona, malo smo se pribojavali meča sa Čilićem, ali je naš as bio dominitan i, čini se, bez mnogo muka stigao do polufinala gde ga čeka Francuz Rišar Gaske, koji je posle maratonskih pet setova dobio šampiona Rolan Garosa Stanislasa Vavrinke. U poslednjem setu bilo je 11:9 za Gaskea, koji je samo jednom u 12 duela bio bolji od našeg asa.

Koliko je Nole bio bolji govori podatak da hrvatski teniser nijednom nije imao ni brejk loptu, a kamoli da je uspeo da oduzme servis najboljem teniseru današnjice. Novak je dobro servirao, siguran je bio na osnovnoj liniji, a kako je meč odmicao sve je bio bolji i na mreži. Bila je ovo 50. pobeda Đokovića na Vimbldonu, što je pre Srbina uspelo samo još sedmorici tenisera (najviše trijumfa Džimi Konors, drugi Federer...).

U prvom setu, Novak je napravio brejk već u trećem gemu, u drugom u ključnom devetom, dok je u trećem, kod rezultata 3:3 uspeo da oduzme servis Hrvatu i rutinski završi meč sa samo sat i 50 minuta.

PROČITAJTE TOK MEČA:

10. gem - Gotovo je, Novak je u polufinalu Vimbldona - 6:4, 6:4, 6:4.
9. gem - Nada za Hrvata, smanjuje na 5:4, ali Novak sada servira za meč i polufinale.gde ga čeka Vavrinka ili Gaske (igra se peti set).
8. gem - Novak materijalizuje brejk, vodi 5:3. Bliži se kraj meča.
7. gem - Novak je imao tri brejk lopte. Drugi je iskoristio, Novak vodi 4:3 i veoma je blizu polufinala Vimbldona.
6. gem - Novak je imao malo problema u ovom gemu, Marin je stigao do 40:40, ali su onda usledila dva sigurna poena Đokovića na mreži.
5. gem - Hrvat dobija još jedan lak gem na svoj servis. Nema brejka u trećem setu - 2:3.
4. gem - Novak uzvraća Marinu, bez izgubljenog poena do 2:2.
3. gem - Čilić agresivnom igrom na mreži pokušava da promeni ritam. Hrvat lako dobija gem bez izgubljenog poena i vodi 2:1.
2. gem - Novak nastavlja odlično da servira, Marin ni blizu brejk lopte, a kamoli brejka - 1:1.
1. gem - Kao u prva dva seta, i u trećem je poveo Marin Čilić - 0:1.
TREĆI SET
10. gem - Đoković vodi 2:0 u setovima. Sigurna igra najboljeg tenisera današnjice - 6:4 i u drugom setu.
9. gem - Novak uspeva da napravi brejk, vodi 5:4 i servira za drugi set. Kada je najvažnije, Srbin je najbolji. Iskoristio je drugu brejk loptu.
8. gem - Đoković lako dobija gemove na svoj servis - 4:4. Samo četiri poena u četiri gema drugog seta Novak je izgubio na svoj servis.
7. gem - Čilić dobrim servisima stiže do novog vođstva - 3:4.
6. gem - Čilić i dalje bez brejk prilike. Novak odlično servira, sigurno igra sa osnovne linije, još samo da bude bolja volej igra, i Hrvat je bez šansi. Novak je izjendačio - 3:3 u drugom setu.
5. gem - Pokušava Novak da igra volej igru, ali nije uspešan u tom segmentu igre u dosadašnjem toku meča. Čilić vodi 3:2.
4. gem - Bez izgubljenog poena, Novak dolazi do izjednačenja - 2:2.
3. gem - Bilo je 30:30 u ovom gemu, ali dobrim servisima Čilić stiže do novog vođstva u drugim setu - 1:2.
2. gem - Novak je izjednačio u drugom setu - 1:1- Hrvat još bez brejk lopte.
1. gem - Imao je Novak šansu da već na startu drugog seta napravi brejk, ali ipak Hrvat stiže do vođstva 1:0.
DRUGI SET
10. gem - Hrvat je pružio najveći otpor Novaku u ovom gemu. Novak nije iskoristio čak tri set lopte, ali je ipak uspeo da dobrim servisima stigne do prvog seta - 6:4. Ovaj set je trajao 35 minuta.
9. gem - Čilić bez izgubljenog poena smanjuje na 5:4. Novak servira za prvi set.
8. gem - Srpski as dobija još jedan gem i stiže na korak do prvog seta. Sigurna igra Đokovića, bez mnogo muke "lomi" Čilića - 5:3.
7. gem - Imao je Đoković šansu za novi brejk, ali Marin uspeva da dobije gem i smanji rezultat - 4:3.
6. gem - Novak rutinskom igrom stiže do novog gema na svoj servis. Hrvat nemoćan, Nole vodi 4:2. Dobri servisi našeg asa.
5. gem - Hrvat je počeo bolje da servira i uspeo da osvoji gem posle tri uzastopno izgubljena - 3:2.
4. gem - Bez izgubljenog poena, Novak osvaja gem, 3:1.
3. gem - Novak je imao prvu brejk loptu i odmah ju je iskoristio, vodi naš as 2:1. Ne služi Hrvata servis.
2. gem - Srbin uzvraća lako dobijenim gemom na svoj servis, 1:1. Zagrevanje na startu, prava bitka se tek očekuje.
1. gem - Dobrim servisima, Čilić osvaja prvi gem na meču - 0:1.
Novaka Đokovića gledaće iz svečane lože nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Dejvid Bekam, koji je stigao na Centralni teren "Ol Ingland klaba" sa sinom. Supruga našeg asa, Jelena, pozdravila se sa superstarom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online