Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.05.2010.
14:08 >> 19:34h
Vestionline A

Serbia open: Pobeda Krajinovića, Tipsarević odustao

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo ATP turnira Srbija open, dok je mladi Marko Đoković poražen na startu takmičenja koje se u Beogradu igra za nagradni fond od 424.950 evra.

Krajinović je danas u prvom kolu savladao Rusa Jevgenija Donskoja rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7), 6:1. Srpski teniser je zahvaljujući seriji grešaka izgubio prvi set rezultatom 7:5. U drugom setu viđena je izjednačena igra, a Krajinović je uspeo da spasi dve meč lopte u taj-brejku, koji je na kraju pripao Srbinu rezultatom 9:7.

Srpski teniser je briljirao u trećem, odlučujuchem setu, a protivniku je prepustio samo jedan gem. Krajinović će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Argentinca Horasija Zebalosa i Kanađanina Pitera Polanskog.

"Proteklih meseci radim na poboljšanju psihološkog aspekta igre. Ranije mi se dešavalo da ubedljivo vodim, a onda klonem duhom, padnem u igri i doživim poraz. Ovoga puta odlučio sam da se ne predajem i to se isplatilo", izjavio je Krajinović, koji je spasio dve meč lopte, a potom preokrenuo rezultat i u trećem setu skoro "pregazio" ruskog tenisera.

"Bio sam pod pritiskom uoči ovog meča. Iskren da budem, nisam ni spavao od treme. Želeo sam da pred našom publikom pokažem koliko mogu", izjavio je Krajinović.

Svoje učešće u singlu završio je Marko Đoković koji je poražen od 257. tenisera sveta Italijana Alesija di Maura rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5), 7:5, 6:0.

Đoković je poveo 3:1 u prvom setu, a srpski teniser je držao prednost od dva gema do rezultata 5:3. Italijan je izjednačio na 5:5, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 7:5. Đoković je u drugom setu napravio jedan brejk, a pri vođstvu 5:4 propustio je dve meč lopte. Italijan je napravio brejk i izjednačio na 5:5. Di Mauro je sigurnom igrom osvojio dva naredna gema i izjednačio na 1:1 u setovima. Đoković se potpuno predao u trećem setu, koji je pripao Italijanu bez izgubljenog gema.

Svetski broj 86, Francuz Rišar Gaske pokazao je da se polako vraća prepoznatljivoj formi, pošto je danas u prvom meču dana na centralnom terenu prosto „počistio“ sa terena Belgijanca Olivijea Rohusa (59. na ATP listi) dopustivši mu jedan jedini gem - 6:0, 6:1.

Meč je trajao svega 54 minuta, a 23-godišnji Francuz koji je u karijeri osvojio pet ATP titula, ni jednog trenutka nije dopustio svom rivalu da se razigra i eventualno načini preokret.

Gaske će u drugom kolu Serbia Open-a igrati protiv boljeg iz okršaja između osmog nosioca, Andreasa Sepija i Leonarda Majera.

Još jedan Francuz plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Joselin Uana takođe je bio ubedljiv. Rezultatom 6:3, 6:1 savladao je Italijana Flavija Ćipolu (kvalifikant) posle 70 minuta igre. 

Srpski teniser Janko Tipsarević danas se povukao sa turnira zbog bolesti. Njegovo mesto u glavnom žrebu popuniće Kanađanin Piter Polanski, koji je najbolje rangirani poraženi teniser u poslednjem kolu kvalifikacija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online